Valteri Bottas triumfă în Austrlia. Ferrari nu renunță la ordinele de echipă.

Prima etapă din noul sezon al Marelui Circ a fost o afacere Mercedes, cu Bottas victorios și Hamilton pe 2, însă surpriza a venit de la Ferrari, care le-a transmis ordine piloților. După turul 40, tânărul Charles Leclerc era mai rapid cu peste o jumătate de secundă decât colegul său, cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel, iar la un moment a recuperat peste o secundă pe tur. Cu toate acestea, francezul de 21 de ani a primit ordin de la echipă să nu-l depășească pe german.

Trebuie să analizăm toate datele, dar pentru moment, nu avem nicio explicație pentru rezultat. Echipa a decis să ne menținem pozițiile până la final, pentru că nu mai era nimic de câștigat și nimic de pierdut dacă lucrurile nu mergeau bine, iar eu înțeleg asta”, a spus Leclerc la final.

Leclerc a plecat de pe poziția a cincea a grilei, în timp ce Vettel a pornit de pe 3, ambii cu pneuri soft, însă Leclerc a încercat să-l depășească pe Vettel chiar în primul viraj, iar pe parcursul cursei, francezul a recuperat, fiind vizibil mai rapid. Deși erau cotați cu șanse mari în acest sezon, piloții Scuderiei, Vettel și Leclerc, au terminat pe locurile 4, respectiv 5. Pentru a reduce greutatea, inginerii Ferrari au decis să nu mai folosească lacul pentru mașini, ci o culoare roșu mat, iar acest aspect s-a reflectat într-o cură de slăbire de în jur de 200 de grame.

La mijlocul cursei, Vettel a răbufnit, transmițând prin radio:

„Nu înțeleg de ce merg atât de lent”.

Sebastian Vettel a avut probleme cu pneurile pe tot parcursul weekendului.

„Trebuie să analizăm motivele pentru acest rezultat și să îl îmbunătățim. Motorul a mers bine, dar noi nu suntem în forma pe care am avut-o acum câteva săptămâni. Trebuie să muncim și să învățăm mai mult. Faptul că mașina a fost lentă cred că ține de cauciucuri”, a spus Vettel la final.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.