Ferrari insistă. ”Leclerc are liber în lupta cu Sebastian Vettel”


Șeful echipei Ferrari F1, Mattia Binotto insistă că noul recrut, Charles Leclerc, și colegul său de echipă Sebastian Vettel vor fi liberi să se lupte unul cu celălalt în 2019.

Chiar înainte de începerea noului sezon de formula 1 Mattia Binotto confirmă încă odată că tânărul Charles Leclerc nu va avea niciun fel de interdicție în ceea ce privește lupta cu coechipierul său Sebastian Vettel.
În cadrul lansării noii mașini de luna trecută de la Maranello, Binotto a părut că ar fi sugerat faptul că echipa va pune prioritate pe Vettel peste Leclerc în primele runde ale sezonului dacă situația ar fi cerut acest lucru, dar Italianul și-a clarificat acum comentariile.


„Vor fi liberi să se lupte,” explică Binotto. „ Nu îi vom cere lui Charles să meargă încet sau lui Sebastian să meargă mai tare. Avem nevoie ca ambii piloți să tragă mla maxim și să încerce să facă tot ce pot.
„Evident, dacă va apărea vreo situație mai ambiguă spre startul sezonului, Sebastian este cel cu mai multă experiență. A fost alături de noi pentru mulți ani și deja a câștigat titluri, deci el este campionul nostru.”

Ferrari au optat să nu recurgă la ordine de echipă în cadrul stagiilor cruciale din 2018, cel mai notabil la cursa de acasă de la Monza, iar Binotto speră să clarifice poziția scuderiei încă de la startul sezonului.


„Charles este un pilot bun, cu siguranță un pilot foarte rapid, aici în Barcelona a pus accent pe el însuși, pe a înțelege bine mașina și pe relația sa cu noua echipă și cu inginerii.
Nu cred că a fost vreo luptă relativă între cei doi pe pistă – mai important pentru noi este să înțelegem mașina. Au reușit timpi similari iar asta demonstrează cu Charles este un pilot bun și foarte rapid. Nu cred că este surprinzător acest lucru. Nu testarea de la Barcelona ne spune că a fost decizia corectă. A fost în mod sigur alegerea corectă dar sezonul ne va oferi și mai multă informație.”

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.