Rămâi cu bine Charlie Whiting


Directorul de cursă Formula 1 Charlie Whiting s-a stins din viață Miercuri la vârsta de 66 de ani.

Într-o declarație lansată de FIA, a fost confirmat faptul că Whiting s-a stins din viață Miercuri noaptea, la trei zile înaintea începutului noului sezon Formula 1, cauza morții sale a fost un embolism pulmonar.

Whiting și-a început cariera în Formula 1 în 1977 alături de Hesketh. S-a alăturat FIA în 1988. A servit drept directorul de cursă Formula 1 din 1997, Whiting a servit și drept delegatul principal de siguranță al sportului.

Cu intensă tristețe am aflat de subita trecere a lui Charlie. L-am cunoscut pe Charlie Whiting o vreme lungă și pot spune cu sinceritate că a fost un director de cursă grozav, o figură centrală și inimitabilă în Formula 1 care a încorporat atât etica cât și spiritului acestui sport fantastic,” spune președintele FIA Jean Todt.

Formula 1 a pierdut un prieten drag și un ambasador carismatic. Sincerele mele condoleanțe cât și ale tuturor membrilor FIA și ai comunității de motorsport merg către familia sa, prietenii săi și către toți iubitorii de Formula 1.”

FIA încă nu au anunțat cine va prelua rolul de director de cursă în Australia, având în vedere faptul că FIA nu a mai angajat nici un director de cursă deputat de la plecarea lui Laurent Mekies la Ferrari din Martie 2018.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.