Sebastian Ogier doua victorii din primele 3 etape. Ott Tanak rămâne lider.

Victorie si in Mexic! Sebastien Ogier a castigat doua din primele trei etape.

Sebastien Ogier a obtinut maximum posibil in Raliul Mexicului. Campionul mondial din ultimii sase ani a câstigat etapa desfășurată pe macadam și a fost cel mai rapid pilot de pe powerstage, intorcandu-se in Europa cu 30 de puncte. Deși este a doua victorie din primele trei etape ale acestui sezon, Ogier nu a preluat conducerea clasamentului general. Lider in WRC ramane Ott Tanak, cel care a incheiat Raliul Mexicului pe locul secund, in fata lui Elfyn Evans.


Prin readucerea lui Sebastien Ogier în echipa cu care a debutat în raliuri, Citroen a inceput sa câștige din nou. Parcursul si rezultatul lui Sebastien Ogier din Mexic ne demonstreaza că victoria de la Monte Carlo nu s-a întîmplat din greșeală Fiind desfasurat pe macadam, primii piloți la startul probelor mexicane au fost dezavantajați, având rolul de a curăța traseul de stratul de praf de deasupra. Editia din acest an, parcă mai mult decât în anii trecuți, a adus multe pene de cauciuc (cauzate de impactul puternic al pneurilor cu bolovanii de pe traseu) dar și probleme tehnice (oarecum obisnuite in Mexic datorită altitudinii mari la care sunt situate traseele specialelor). Ogier a fost al treilea la start în prima zi, în urma lui Ott Tanak si a lui Thierry Neuville. El a beneficiat vineri de problemele avute de cei din fața sa, Andreas Mikkelsen si Dani Sordo, încheind ziua pe prima poziție. Deși vineri a incheiat și el pe pană o proba, consecințele nu au fost prea mari.
Un episod interesant i s-a întâmplat lui Sebastien Ogier pe prima specială de sâmbătă. Atunci a făcut încă o pană iar până la finalul probei era încă mult de mers. Abandonul coechipierului sau, Esapekka Lappi, si blocarea traseului cu mașina sa, au forțat oficialii să anuleze speciala iar pe Ogier l-a ținut în lupta pentru victorie. Francezul a avut sâmbătă alți doi rivali la locul întâi însă a reușit să se desprindă până la finalul zilei. Kris Meeke, care a trecut la conducere cu avans de 1.3 secunde în urma PS10 a mers pe pană în mare parte din proba urmatoare, pierzând mult timp, iar Elfyn Evans nu a reușit să țină pasul cu ritmul impus de Ogier.

Ott Tanak a fost primul pe drum vineri, dar a luptat din rasputeri pentru a se menține în luptă. Pilotul Toyota a incheiat ziua intai pe a patra poziție și a reușit, la rândul său să treacă de Meeke și Evans. Locul doi in Mexic îl menține pe Tanak pe prima treaptă a clasamentului general WRC, la 4 puncte in fața lui Ogier și la 10 puncte în fața lui Thierry Neuville. Pilotul belgian a terminat al patrulea în Mexic, în fața urma lui Elfyn Evans. Neuville a avut si el parte de o pană vineri și a terminat pe această poziție doar datorită problemelor întâmpinate de ceilalți concurenți. Kris Meeke a terminat al cincelea, în fața câștigătorului categoriei WRC2, localnicul Benito Guerra Jr.

A patra etapă a Campionatului Mondial de Raliuri se va desfășura la finalul lunii martie, pe asfaltul din Corsica.

Sursă articol: autorally.ro

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.