Schimbări importante pregătite pentru calificările din formula 1

Calificările din Formula 1 ar putea suferi și ele ceva modificări, cei de la Liberty Media fiind în discuții destul de avansate cu FIA

Formula 1 analizează posibilitatea de a schimba formatul calificărilor prin introducerea a 4 sesiuni, dintre care ultima va număra doar 8 piloți și va decide numele pilotului care va pleca din pole-position.

Liberty Media, compania care deține drepturile comerciale ale Formulei 1, a propus săptămâna trecută schimbarea actualului format al calificărilor, pus în aplicare din 2006.

Concret, sesiunea de 60 de minute ar urma să fie împărțită în 4 părți, cu câte 4 piloți eliminați în fiecare dintre primele 3 părți. Astfel, în ultima parte a calificărilor ar ajunge doar 8 piloți care să lupte pentru pole position.

„Au făcut multe cercetări printre fani și au ajuns la concluzia că aceasta este una dintre schimbările care ar fi apreciate de fani. Cred că este o idee bună, dar nu eu sunt cel care va lua decizia”, a declarat Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, conform gpfans.com.

În prezent, calificările sunt împărțite în 3 părți, iar în primele două sunt eliminați câte 5 piloți, pentru ca în ultima parte să ia startul doar 10 piloți.

Cu toate astea, adoptarea acestui nou format cu 4 părți ar putea produce schimbări în numărul de pneuri utilizate de fiecare pilot. „Următorul pas este să vedem exact care ar fi cerințele în privința pneurilor. Trebuie să analizăm asta cu atenție”, a mai adăugat Whiting.

Cel mai probabil, propunerea din partea Liberty Media este menită să atragă mai mulți sponsori. O sesiune cu 4 părți implică 3 pauze intre ieșirile pe circuit, comparativ cu cele două pauze din prezent, astfel că numărul pauzelor publicitare și veniturile televiziunilor ar crește.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.