Vali Porcișteanu trece la Citroen C3 R5


Vicecampionul național al sezonului precedent din cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop, trece în acest sezon la Citroen. Dacă în 2018 la bordul unei Skoda Fabia de configurație R5 a reușit sa urce pe treapta a doua la general si clasa, anul acesta sperând sa se claseze pe prima treapta cu noua mașina Citroen C3 R5.

Vali Porcisteanu avându-l pe Dan Dobre ca si copilot au reușit sa facă pasul către R5-uri în sezonul precedent, având o evoluție foarte buna și constanta.

După un prim sezon cu o mașina R5, aceștia au declarat ” Citroen-ul C3R5 a părut interesant de la început, încă de anul trecut, fiind o mașină noua cu tehnologie noua. Deoarece modelul era încă la început de drum și în timpul dezvoltării, am vrut sa ne orientam către o alta mașina din grupul Peugeot-Citroen, dar nu eram încântați de 208R5 sau de DS3R5, așa că am luat decizia sa așteptam după C3R5. Mașina din 2018 a fost ceva temporar, de tranziție. Cu aceasta ocazie o sa concuram „în familie” în DTO Rally Team: Cristi Dolofan cu Peugeot-ul 208 R5, în timp ce Eugen Caragui va lua startul cu Peugeot-ul 208 R2 ” a precizat Vali.

” Am terminat pe locul secund anul trecut, astfel încât în 2019 ne dorim clar titlul. Suntem conștienți ca va fi dificil, ca va fi o lupta lungă și grea, dar nu ne dorim sa ne clasam mai jos de locul secund. Încercam sa ne apropiem de nivelul lui Simone și speram sa fim competitivi de la primul pana la ultimul raliu. Încă nu m-am urcat la volanul mașinii pentru a vedea, cu adevarat, ce potențial are în regim de cursa. Avem în plan sa facem mai multe sesiuni de teste pentru a înțelege mașina și să ne pregătim mai serios decât în 2018. Inițial vom face teste pe circuit, apoi vom trece pe drumuri asemănătoare cu probele speciale ” a mai spus acesta.

Echipa DTO Rally Team isi va continua drumul și în 2019, însă cu o echipa mai puternica si cu material de concurs diferit astfel încât șansele sa devina campioni naționali pe echipe sa crească considerabil.

Porcișteanu va lua startul la bordul R5-ului de la Citroen, iar Cristi Dolofan face trecerea la R5, mai exact la Peugeot 208 R5 tot de clasa 2

La clasa 11, Bogdan Năstase va lua startul la bordul unui Mitsubishi Evo, iar Eugen Caragiu va alerga în acest sezon cu un model Peugeot 208 de clasa R2.

Campionul național al Rally2, Cristi Sugar, va debuta în „liga mare” și trece lua startul in cadrul Cupei Dacia la bordul unui model Dacia Sandero.


Sursă: GP24.ro

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.