Álvaro Bautista Arce se impune la Phillip Island, chiar la debut

Sâmbătă, pilotul Aruba.it Racing Ducati a devenit al șaselea pilot din Istoria sportului care să reușească victoria la debut. Ultima reușita de acest gen fiind a lui Max Biaggi din 2007. Spaniolul însă nu s-a oprit acolo, având o duminică perfectă și reușind tripla istorică.

În ce-a de-a doua cursă, Bautista s-a folosit de avantajul de performanţă al motocicletei sale şi de capacitatea sa de a prezerva pneurile şi a reuşit o victorie istorică.

Bautista a plecat din pole position şi a început să îşi creeze un avantaj considerabil încă din primul tur. La final, spaniolul era la 18 secunde distanţă de oricine altcineva, o diferenţă mai mare chiar şi decât cea din cursa de sâmbătă.

Pilotul spaniol a devenit al doilea din istorie, victorios în toate cursele dintr-un weekend World Superbike. Prima reuşită de acest gen aparţinându-i lui John Kocinski (Misano 1996).

 

0f8f0c559af37df40b2453161f910583.jpg

În cursă, în spatele lui Bautista, Rea a terminat pe doi în faţa colegului de echipă, Leon Haslam, alături de care a avut un duel foarte interesant de-a lungul cursei.

Michael van der Mark a câştigat lupta Yamaga cu o depăşire în ultimul tur asupra lui Marco Melandri, pilotul italian fiind relegat până pe șase în spatele lui Alex Lowes care a profitat de grava degradare a pneurilor rivalului.

Chaz Davies a reuşit o cursă de recuperare, plecat de pe 16 şi terminând pe șapte, în fața lui Sandro Cortese.

Eugene Laverty a terminat pe 9 pentru Go Eleven Ducati cu Moriwaki Althea completând top 10-ul. Leandro Mercado a luat locul 11 pentru Orelac Racing VerdNatura Kawasaki iar Markus Reiterberger a reuşit locul 12 în faţa colegului BMW Tom Sykes.

Jordi Torres şi Ryuichi Kiyonari au completat pozițiile  de puncte cu Michael Ruben Rinaldi terminând la un tur în spatele liderului din cauza unei opriri la boxe din timpul cursei.

Toprak Razgatlioglu a fost forțat să se retragă, aceeași soartă suferind-o și Troy Herfoss iar Alessandro Delbianco a căzut în primul tur.

Aticol preluat de pe GP24

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.