WRC. Tanak preia conducerea în Suedia

Ott Tanak victorie fără drept de apel în Suedia. La volanul unei Toyota Yaris WRC, Ott Tanak a castigat Raliul Suediei si a trecut in fruntea clasamentului general al Campionatului Mondial de Raliuri.

Pilotul estonian a avut o evolutie dominanta pe zapada suedeză, câștigând powerstage-ul si încheind cu un avans de peste 50 de secunde in fața celui de-al doilea clasat. Patru concurenți s-au luptat pentru celelalte două locuri de pe podium, ei încheind raliul într-un interval de doar 14.5 secunde. Locul secund i-a revenit lui Esapekka Lappi, la primul podium alături de echipa Citroen. Thierry Neuville a urcat pe ultima treapta a podiumului, terminand cu 3 secunde in urma lui Lappi si cu 8.7 secunde in fata colegului de la Hyundai, Andreas Mikkelsen.

Ott Tanak „a zburat” in Suedia, ajungând la finalul raliului să conducă pentru prima dată în carieră clasamentul WRC. Pilotul estonian a avut un singur rival in acest weekend, pe Teemu Suninen, cel care conducea întrecerea la finalul zilei de vineri cu 2 secunde avans in fața lui Tanak. Cei doi și-au schimbat pozițiile în urma primei speciale de sâmbătă iar pe urmatoarea probă, Suninen a ieșit în afara traseului, rămânând blocat cu Fordul Fiesta WRC in zăpadă. „Scăpând” de pilotul M-Sport, Tanak avea peste jumătate de minut avans, pe care și l-a mărit la 48.8 secunde înainte de ultima specială de duminică. Neuville a incercat să il devanseze pe Esapekka Lappi la finalul zilei de sâmbătă și pe probele de duminică, diferenta dintre cei doi fiind de 4.4 secunde înainte de powerstage. Belgianul a recuperat 4 secunde până la primul punct intermediar însă Lappi a revenit pe final, pierzand doar 1.9 secunde fata de Neuville si reușind să-şi adjudece locul 2. La fel ca si Tanak, Neuville a reușit să termine pe podium primele doua etape. Diferența este ca pilotul Hyundai nu a reușit să câştige până acum, și se află pe a doua pozitie a clasamentului general, la 7 puncte in urma lui Tanak și la 9 in fața lui Sebastien Ogier.

Andreas Mikkelsen a terminat Raliul Suediei pe a patra poziție, la doar 2.8 secunde in fața lui Elfyn Evans. Kris Meeke a avut al șaselea rezultat, fiind urmat la 10.9 secunde de Sebastien Loeb. Raul Badiu a avut parte de un start cu ghinion in Junior WRC, lovind masina vineri si pierzand sansele unui rezultat pozitiv. El a revenit insa in Super Rally si a acumulat kilometri importanti de experienta.

Sursă imagine autorally.ro

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.