Sursă foto FRAS.RO

Raul Badiu. Vis devenit realitate

Pasionat încă de la o vârstă foarte fragedă de mașinile puternice Raul Badiu obișnuia să-şi urmărească idolii sperând ca intr-o zi să le calce pe urme.

Foarte ambițos din fire Raul Badiu a reușit să iși îndeplinească visul și anume acela de a participa la un campionat mondial de raliu, și iată-l acum prezent la primul său sezon în JWRC.

Raliul Suediei este prima etapă a sezonului 2019 în Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori, desfășurându-se în perioada 14-17 februarie. Alături de copilotul Gabriel Lazăr, Raul Badiu pornește în cea mai mare provocare a carierei sale: un sezon la cel mai înalt nivel în competiția mondială dedicată pilotilor sub 30 de ani. După multiple sezoane în Campionatul Național de Raliuri, participarea alături de cei mai talentați piloți de pe mapamond este pasul ideal în cariera pilotului român.

Raul și Gabi au pregătit cu profesionalism și seriozitate startul din Suedia, participând la o sesiune de teste și două raliuri cu caracteristici asemănătoare înaintea cursei din acest weekend.

Am luat-o de la zero după testele din Norvegia, unde am învățat o abordare nouă, complet diferită, specifică pentru cursele pe zăpadă. La Winter Rally Covasna și Rally Sarma am pus în practică toate informațiile noi și am reușit să fim mai eficienți, mai rapizi. Mai sunt multe detalii de îmbunătățit, dar suntem pe drumul cel bun.” a spus Raul înaintea recunoașterilor pentru Raliul Suediei.

Raliul Suediei 2019 se desfășoară pe durata a patru zile de concurs, pe o lungime de 316 kilometri cronometrați. Cu 13 echipaje înscrise în competiția juniorilor, lupta pe probele speciale va fi una strânsă. După o zi scurtă joi, cu doar o superspecială în program, pentru echipajul Badiu/Lazăr vor urma trei zile importante, în care cei doi își doresc să demonstreze că sunt rapizi, maturi și capabili de un rezultat bun, în ciuda experienței limitate pe zăpadă în comparație cu rivalii lor.


Marți și miercuri am luat primul contact cu probele speciale și am rămas plăcut surprinși de calitatea drumurilor de aici și de configurația traseului de concurs. Va fi o adevărată provocare pentru noi – probele sunt rapide, tehnice și necesită multă concentrare pentru fi rapid de la start până la sosire.” a spus Badiu miercuri seară, după terminarea recunoașterilor.

Primul contact cu Ford-ul Fiesta R2T pe zăpada din Suedia a avut loc joi, la sesiunea oficială de teste a raliului.
Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori se desfășoară pe durata a cinci etape în 2019, în Suedia, Franța, Italia, Finlanda și Marea Britanie. Toți participanții iau startul pe mașini identice – Ford Fiesta R2T – și se luptă pentru un premiu considerabil: un automobil Ford Fiesta R5, precum și acoperirea cheltuielilor pentru participarea la ediția 2020 a categoriei WRC2.

”Suntem foarte entuziasmați că suntem la Raliul Suediei, etapa de debut JuniorWRC 2019. Am muncit mult pentru acest proiect și vom lupta pentru a confirma încrederea pe care partenerii și fanii ne-o oferă.” a încheiat Raul Badiu.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.