Azerbaijan rămâne în formula 1 până în 2023

O nouă înțelegere a fost semnată între Case Carey CEO formula 1 și reprezentantul Azad Rahimov ministrul tineretului și sportului.

Grand Prix-ul din  Azerbaidjanului va continua până cel puțin în 2023, după ce organizatorii au anunțat că au semnat un contract nou, de trei ani, cu Formula 1.

Azerbaidjanul a intrat în calendarul F1 în 2016, ca GP european, iar cursa s-a stabilit ca una dintre cele mai imprevizibile din sezon. Evenimentul de la Baku este singurul grand prix din ultimii doi ani care s-a încheiat cu un clasament final fără Mercedes / Ferrari / Red Bull. Acordul său actual a fost înaintat pentru reînnoire în 2020, dar a fost semnată o prelungire la  o conferință de la Baku, marți, de către CEO-ul F1 Chase Carey și ministrul tineretului și sportului din Azerbaidjan, Azad Rahimov.

“Suntem foarte încântați că am reînnoit acest acord care aprobă existența grand prix-ului din Azerbaidjan pe calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 pentru mulți ani înainte”, a spus Carey. Într-un interval scurt de timp, această cursă a devenit una dintre cele mai populare din sezon, producând întotdeauna lupte fantastice și curse spectaculoase. Republica Azerbaidjan oferă o primire călduroasă tuturor pentru Formula 1, iar frumosul oraș Baku este un fundal uimitor pentru cel mai mare spectacol de curse auto din lume”.

GP din Azerbaidjan, care deține numele pentru ultimele două sezoane, a trecut de la luna iunie la o dată în aprilie pentru anul 2018. Cursa sa din 2019 va avea loc pe 28 aprilie.

Rahimov a precizat că extinderea contractului “nu a fost niciodată în discuție”, deoarece noua afacere ar permite “maximizarea veniturilor comerciale prin activități sporite de implicare a fanilor și o nouă abordare de sponsorizare a întreprinderilor noastre locale și regionale cu platforma globală a Formulei 1”.

“Aceasta este o zi cu adevărat fenomenală pentru noi toți”, a spus Rahimov. “Ultimii câțiva ani au fost un vis devenit realitate pentru oamenii din Baku, deoarece  am văzut weekendul nostru de cursă crescând de la o  simplă idee într-unul dintre cele mai dramatice și mai interesante weekenduri de cursă din istoria F1.”Deja am jucat o parte din momentele cele mai memorabile ale sportului. În plus, în fiecare an am văzut tot mai mulți fani din intreaga lume care participă la cursa și au fost copleșiți de cât de bine a fost acceptat evenimentul nostru de către comunitatea globală de Formula 1”.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.