Raul Badiu și Gabriel Lazăr continuă pregătirea pentru JWRC 2019

Stiri / Rally / 5 minutes read

Raul Badiu și Gabriel Lazăr tratează foarte serios pregătirea pentru Junior WRC participând la mai multe teste pe zăpadă luna trecută și încheind weekend ul trecut la Winter Rally Covasna unde a obținut locul 8.


Am venit la Covasna cu un singur obiectiv, acela de a înțelege mai bine comportamentul mașinii de concurs pe zăpadă și gheață, condiții în care nu am concurat în trecut. Am dorit să perfecționez tehnici pe care le-am învățat în ianuarie în Norvegia și să cresc treptat ritmul spre un nivel pe care ni-l dorim”

Raul Badiu a progresat constant pe cei aproximativ 100 de kilometri cronometrați din județul Covasna, simțindu-se confortabil la volanul mașinii de concurs cu tracțiune față. Chiar dacă lupta cu secundele nu a fost primordială, Raul și Gabi au obținut victoria în clasamentul mașinilor cu 2 Roți Motrice și în cel al clasei 5


A fost un weekend bun, în care am perfecționat multe detalii la care am mai avut de lucrat. Am încercat mai multe abordări și am comparat strategii diferite. Am configurat Clio-ul R3T să fie cât mai apropiat din punct de vedere al comportamentului și al puterii de modelul R2T, pentru a întelege cât mai bine la ce să ne aștepăm în săptămânile următoare. Cred că suntem cu un pas mai în față, mai pregătiți pentru debutul din Junior WRC din Suedia”.

Cu aproximativ două săptămâni rămase până la startul pe probele speciale ale Rally Sweden, Raul Badiu și Gabriel Lazăr continuă intens programul de pregătire: echipajul va lua startul sâmbătă în Sarma Rally, în Letonia, competiție organizată la 200 de kilometri de capitala Riga. Raliul se desfășoară pe zăpadă pe durata unei singure zile de concurs, însumând 100 de kilometri cronometrati pe care Badiu și Lazăr doresc să continue acomodarea cu Ford-ul Fiesta R2T.  


Am început anul cu multe competiții tocmai pentru a fi cât mai pregătiți de debutul in JWRC. Ne dorim să răsplătim încrederea partenerilor și să pornim cu dreptul în campania din campionatul mondial. Tocmai din acest motiv, în Letonia o să luăm startul cu modelul Fiesta R2T pentru a simula cât mai bine condițiile din Suedia. Suntem încrezători că vom progresa și la final vom avea ritmul pe care ni-l dorim pe probele speciale” a încheiat Raul înaintea plecării spre Letonia.

După efectuarea recunoașterilor vineri, echipajul Raul Badiu & Gabriel Lazăr va lua startul în Sarma Rally sâmbătă, 9 februarie, cu numărul de concurs 22. Cu 8 probe speciale programate, dintre care cea mai lungă în valoare de 17 kilometri, concursul va fi unul foarte compact, care va pune echipajul în condiții similare cu cele din competițiile de mondial.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.