Dan Gîrtofan și Tudor Mârza revin la raliul pe zăpadă Winter Rally Covasna

Echipajul format din Dan Gîrțofan și Tudor Mârza au decis să participe pentru prima oară din 2011 la un raliu pe zăpadă. Winter Rally Covasna ajuns la a 12-a ediție se desfășoară în aceste zile în Covasna.

În perioada 01 – 03 februarie 2019 se desfășoară a XII-a ediție a Winter Rally Covasna. Un raliu local care s-a  transformat într-o cursă cu participare internațională!
De vineri și pana duminica este programata prima competiție de raliuri din 2019. Este vorba despre întrecerea care a devenit o constanta in programul protagoniștilor campionatului intern de profil, Covasna Winter Rally. Ajuns la a 12-a ediție, evenimentul va avea și anul acesta doar statutul de cursa de “încălzire”, însa este monitorizat pentru a face parte din calendarul oficial începând cu 2020.

Echipajul format din Dan Gîrțofan și Dan Mârza au decis să participe și ei bineînțeles la bordul Skodei Fabia R5


„După mulți ani în care am lipsit, din diferite motive, am decis să luăm startul anul acesta la Winter Rally Covasna. Este o competiție unică la noi, care a crescut de la an la an și care îți oferă posibilitatea de a încerca ceva cu totul și cu totul diferit. Pentru mine și Tudor va reprezenta o ocazie bună de a ne dezmorți după sărbători și de a începe pregătirea pentru sezonul 2019. Vom încerca să ne distrăm foarte mult pe probele de lângă Comandău și în același timp să le oferim spectacol fanilor. Faptul că vom avea ca și colegi de competiție nume importante din automobilismul de la noi, și nu numai, ne motivează și mai mult și sperăm să contribuim și noi la succesul ediției 2019 a Winter Rally Covasna. Vă așteptăm cu mare drag pe probe ca să ne susțineți”, a declarat Dan Gîrtofan.

Sursă : motorsportnews.ro

La startul competiției se va afla și echipajul Cotnari Rally Team, pentru care este momentul de debut al celei de-a doua etape a proiectului întins pe durata a trei ani. “Este modalitatea optima de a pune punct vacantei”, spune Titi Aur. Multiplul campion național este un fan declarat al pilotajului pe zăpadă și gheață și are la activ inclusiv o participare la etapa de WRC din Suedia. “A fost o experiență deosebita. Era chiar debutul meu în Campionatul Mondial, cu inerentele emoții și cu presiunea indusa de un astfel de moment. Acel moment mi-a amplificat plăcerea pentru pilotajul în aceste condiții”, a continuat Titi.
În ceea ce privește întrecerea de la finele acestei săptămâni, obiectivul echipajului Cotnari Rally Team, Titi Aur / Silviu Moraru, este acela de a reintra în ritm. 

“Este un bun test în condiții de aderenta scăzută și putem sa testam și diverse tipuri de setări. Ne-am propus sa ne bucuram de fiecare kilometru de proba și să facem spectacol. Dar, chiar dacă nu exista o miza, vom acorda atenție si cronometrului și îmi doresc un rezultat bun”, a comentat Titi.

La ediția din acest an a Covasna Winter Rally lista de înscrieri cuprinde 56 de nume, un număr record pentru aceasta competiție. Evenimentul va debuta vineri 1 februarie, cu Shakedownul, urmat de Superspeciala din centrul orașului Covasna. Urmează doua zile de concurs cu 7 probe speciale, ultima fiind programata duminica, la Halom.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Un gând despre „Dan Gîrtofan și Tudor Mârza revin la raliul pe zăpadă Winter Rally Covasna”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.