Marc Marquez pregătit pentru noi provocări?

motoGP / 01-Feb-19 / read time 3 min

Se pare că multiplul campion mondial este mereu pregătit pentru noi provocări și nu exclude ideea de a alerga cândva în raliul Dakar

Marc Marquez a câștigat curse de flat-track în care s-a luptat cu unii dintre cei mai buni piloți din lume la această disciplină. A mai participat și la curse regionale de motocros, cu un oarecare succes. Acum, spaniolul este în plin avânt în cariera sa în Motomondial, dar a declarat că se gândește serios să concureze în Raliul Dakar la un moment dat.

Desigur, asta nu se va întâmpla în viitorul apropiat, căci Marquez vrea să se concentreze pe câștigarea titlurilor în MotoGP, unde a adunat deja șapte campionate mondiale în ultimele nouă sezoane. Dar campionul en-titre se gândește destul de serios la Dakar:

„Dar nu este un vis prea îndepărtat să spun că aș vrea să alerg la Dakar. Este o cursă foarte grea, pentru care trebuie să fii bine pregătit. Să participi la un Dakar nu este ca și cum te-ai înscrie la o cursă oarecare, într-o duminică. Trebuie pregătire multă: fizică, tehnică și pe navigație… Ca să ajungi acolo trebuie să plănuiești totul cu grijă.”

Foto: @marcmarquez.com

Așadar, chiar și un septuplu campion mondial crede că Raliul Dakar este o provocare majoră, ceea ce ne face din nou să ne gândim la nivelul de pregătire și de curaj necesar ca să concurezi acolo.

Întrebat fiind dacă ar înfrunta această provocare cu o mașină sau cu o motocicletă, Marquez a spus:

„Dacă aș alerga în Dakar, cu siguranță aș face-o pe o motocicletă. Motocicletele au fost dintotdeauna pasiunea mea. Dacă aș merge la volanul unei mașini, l-aș lua pe fratele meu, Alex, cu mine, ar fi distractiv să văd cum s-ar descurca. Dar ar trebui să mă pregătesc foarte serios pentru asta.”

Ar fi foarte interesant să vedem cum s-ar descurca un pilot de top pe circuite asfaltate la un raliu precum Dakarul. Anul acesta, francezul Julien Toniutti, un pilot cu un palmares important în cursele pe circuit stradal, a participat la Dakar și a ajuns aproape de finiș, suferind o căzătură destul de gravă în penultima zi, când era undeva în zona locului 60. Dar Toniutti are 37 de ani și experiența lui pe off-road era aproape neglijabilă față de a lui Marc Marquez.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.