Victorie la Daytona pentru un fost campion de formula1

Alonso a devenit primul pilot din istorie care îşi trece în palmares un titlu mondial în Formula 1 şi o victorie la Daytona, informează Mediafax.

Fernando Alonso (37 de ani) a câştigat cursa de 24 de ore de la Daytona, competiţie de anduranţă similară cu cea de la Le Mans, care durează la fel de mult. Alonso a devenit primul pilot din istorie care îşi trece în palmares un titlu mondial în Formula 1 şi o victorie la Daytona.
Pilotul spaniol Fernando Alonso a câştigat duminică, la volanul maşinii Cadillac cu numărul 10 a echipei Wayne Taylor Racing, ediţia 2019 a Cursei de 24 ore de la Daytona (Statele Unite), perturbată de puternice averse de ploaie.
Dublul campion mondial de Formula 1 şi coechipierii săi, americanul Jordan Taylor, japonezul Kamui Kobayashi şi olandezul Renger van der Zande, au devansat un alt Cadillac al echipei lor, cel cu numărul 37, şi o Acura cu numărul 7 a echipei Penske.
Cursa a fost suspendată în două rânduri, prima oară la începutul dimineţii, timp de 90 de minute, iar a doua oară în jurul prânzului, cu mai puţin de două ore înainte de final.
În ciuda tuturor peripeţiilor, Fernando Alonso (37 ani) şi-a atins obiectivul, adăugându-şi în palmares cea mai prestigioasă manşă a Campionatului american de anduranţă, la un an după ce şi-a făcut debutul în acest format de competiţie.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.