Raul Badiu pregătit pentru JWRC 2019

Știri / WRC/ 19/01/2019

Sursă autorally.ro


După un sezon 2018 în care, la bordul automobilului Suzuki Swift Sport și alături de Gabriel Lazăr, a reușit să câștige competițiile interne la care a participat, Raul Badiu este pregătit să facă pasul în lumea internațională a raliurilor. Cu o experiență bogată în campionatul național și după mai multe titluri naționale obținute în categoria automobilelor cu două roți motrice, Raul și Gabi vor participa la ediția 2019 a Campionatului Mondial de Raliuri pentru Juniori.

Înscrierea în JWRC vine după experiența de anul trecut din Raliul Turciei, ultima rundă a sezonului rezervat juniorilor. A fost un raliu dur și dificil, care a adus atât lucruri pozitive cât și mici dezamăgiri pentru Raul și Gabriel, rezultatul final fiind sub așteptări din cauza problemelor tehnice. ”A fost un raliu foarte solicitant, fiecare zi de cursă fiind mai lungă decât un raliu de 2 zile din România. Temperaturile din mașină au depășit 50 grade, ritmul a fost foarte alert pe întreg parcursul raliului, astfel că a fost o experiență intensă din care am învățat foarte multe, iar o serie de rezultate competitive pe probe îmi dau încredere pentru 2019.” a descris Raul experiența din Turcia.

Junior World Rally Championship este o competiție rezervată piloților sub 30 ani și se dorește o rampă de lansare pentru categoriile superioare. Competiția a avut câștigători iluștri încă de la debut, printre care Sebastien Loeb (2001), Dani Sordo (2005), Sebastien Ogier (2008), Craig Breen (2011) și compatriotul nostru Simone Tempestini (2016). Automobilele folosite sunt identice – Ford Fiesta R2 cu tracțiune față, pregătite de M-Sport Polonia. Premiul rezervat învingătorului va stârni dueluri acerbe, campionul intrând în posesia unui automobil Ford Fiesta R5, pneuri și acoperirea cheltuielior pentru a participa la ediția 2020 a categoriei WRC 2. “În 2019 voi lua startul în JWRC pentru a-mi măsura forțele cu cei mai buni tineri piloți din lume. Este o provocare pe care o aștept dintotdeauna și în sfârșit am șansa să pornesc în acest proiect, avându-l în dreapta, pentru al patrulea an consecutiv, pe Gabriel Lazăr”, spune Raul.

Sursă : fanrally.ro

Prima etapă a JWRC 2019 este Raliul Suediei. Raul Badiu a început deja acomodarea cu suprafața pe care nu a concurat niciodata, petrecând o zi în Norvegia, unde a pilotat noul Fiesta R2. ”Vom continua acomodarea cu zăpada prin participarea la Winter Rally Covasna, în România, în perioada 1-3 februarie, dar și în Sarma Rally din Letonia, în 9 februarie, cu o săptămână înaintea startului din Suedia. Vom pregăti în aceeași manieră și celelalte etape, încercând să luăm startul la etape cât mai apropiate din punct de vedere tehnic cu cele din JWRC”.

În final, pilotul privește cu entuziasm și nerăbdare participările din acest an, fiind cel mai important pas pe care Raul în face în cariera sportivă. ”Participarea la nivel mondial în orice sport necesită sacrificii și reprezintă o solicitare maximă din toate punctele de vedere. Șansa de a te confrunta cu cei mai buni implică eforturi umane și materiale considerabile, pe care sunt convins că le vom duce la bun sfârșit”, a încheiat Raul.

Campania Junior World Rally Championship 2019 a echipajului Raul Badiu & Gabriel Lazăr este posibilă mulțumită partenerilor Ion Moș, Omniasig și Smart ID Dynamics și cu sprijinul tehnic al Lufthansa City Center și Sports HUB.

Calendar Junior World Rally Championship:

  1. Rally Sweden                          14.02 – 17.02.2019
  2. Tour de Corse                         28.03 – 31.03.2019
  3. Rally Italia Sardegna               13.06 – 16.06.2019
  4. Rally Finland                           01.08 – 04.08.2019
  5. Wales Rally GB                      03.10 – 06.10.2019

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.