Noul sezon din formula 1 vine cu reguli noi

Formula 1/ 17/01/2019

Totul pentru spectacol. Prin noile reglementări Liberty media și FIA încercă să aducă mai mult spectacol pe circuit

Foto: motorsportmagazine.com

Mașinile de Formula 1 ar trebui să piardă cu aproximativ o treime mai puțin downforce când se vor afla în spatele unei alte mașini la anul, conform prezicerilor cele mai recente ale FIA.În urma dificultăților experimentate de piloți în încercările de depășire de anul acesta, echipele și corpul guvernant F1, au ajuns la un acord , cu un pachet de schimbări aerodinamice pentru 2019, în ideea de a îmbunătăți situația.

O serie de schimbări, inclusiv la aripile față și spate, sunt țintite spre a ajuta mașinile de a se urma una pe cealaltă mai aproape, ceea ce ar trebui să ajute piloții în a se lupta pentru poziții.

Cu toate că este momentan neclar cât de mare va fi efectul acestor schimbări, un răspuns clar venind abia când mașinile noi vor fi pe circuit, Nikolas Tombazis, membru FIA, crede că diferența va fi ușor observabilă în virajele de viteză medie.

Foto: racedepartment.com

„Considerăm că poziția critică se află între 15 și 20 de metri între mașini.
„Asta e distanța pe care ne-am aștepta să o vedem între două mașini care merg la o jumătate de secundă una de cealaltă într-un viraj de viteză medie. Cu generația actuală, mașina urmăritoare pierde aproximativ 30% din downforce-ul normal în acest scenariu. Sperăm să reducem acest număr cu 10%.” .
Dacă nu am fi intervenit, suntem de părere că în 2019 problema ar fi mai gravă decât în 2018, iar în 2020 mai gravă decât în 2019. Acum suntem de părere că în 2019, cursele vor fi mai bune decât anul acesta, dar nimeni nu se așteaptă ca mașinile F1 să se lupte ca mașinile de turism.”

O altă modificare importantă este creșterea de combustibil, lucru ce ar trebui să contribuie la creșterea spectacolului, pilotul putând să să ruleze la putere maximă pe tot parcursul cusei. Mai multe detalii aici :https://blockstart.business/2018/04/19/modificari-importante-incepand-cu-2019/

Calendarul complet pentru 2019 aici

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.