Revenire spectaculoasă în WRC începând cu 2019


Sebastien Loeb a semnat un contract pe două sezoane cu Hyundai pentru a concura în Campionatul Mondial de Raliuri, după ce Citroen nu i-a mai putut oferi o mașină pentru 2019. Francezul va lua startul în 6 runde din sezonul următor.

După retragerea din Campinatul Mondial de Raliuri în 2013, Sebastien Loeb revenit cu un program parțial și a concurat într-o etapă din sezonul 2015 și în alte trei runde din 2018, când a obținut și o victorie spectaculoasă în Raliul Spaniei.

Succesul l-a determinat să-și dorească o revenire cu un program mai generos în sezonul 2019, însă Citroen nu i-a putut oferi o mașină după ce Abu Dhabi a renunțat la sponsorizarea echipei.

În acest context, Loeb a inițiat o serie de negocieri cu Hyundai, iar cele două părți au ajuns acum la un acord final. Pilotul francez a semnat un contract pe două sezoane, iar în 2019 va concura în 6 etape, inclusiv în runda de debut de la Monte Carlo.

Sursă foto : performancedrive.com.au

„Nu am putut refuza propunerea Hyundai, cu 6 etape în WRC în 2019. Proiectul lor m-a sedus, cu o echipă și o mașină care sunt sigur că îmi vor permite să lupt pentru a obține victoria cu numărul 80 în WRC”, a declarat el.

După retragerea din WRC, Loeb a concurat preponderent în Campionatul Mondial de Rallycross alături de Peugeot, însă constructorul francez s-a retras din această competiție la sfârșitul acestui an.

Totuși, Loeb va concura la volanul unui Peugeot în Raliul Dakar, cea mai dificilă competiție de anduranță din lume, care va avea loc în ianuarie și se va încheia cu numai o săptămână înainte de Raliul Monte Carlo din WRC.

2019 va deveni astfel primul sezon din întreaga carieră a lui Loeb în care francezul va concura pentru o echipă care nu face parte din Grupul PSA Peugeot-Citroen.

Loeb a cucerit nouă titluri mondiale consecutive în WRC pentru Citroen în perioada 2004-2012, însă a mai concurat și în Cursa de 24 de ore de la Le Mans (2005 și 2006), Campionatul Mondial de Turisme (2014 și 2015), Campionatul Mondial de Rallycross (2016 și 2017) sau Raliul Dakar (2016, 2017 și 2018).

Prima etapă va avea loc în 24-27 Ianuarie la Monte Carlo. Pentru calendarul complet click pe link

https://www.wrc.com/en/wrc/calendar/calendar/page/671-29772-16–.html

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.