Force India devine Racing Point

F1 Formula One – Formula One Test Session – Circuit de Catalunya, Montmelo, Spain – February 26, 2018 Sergio Perez and Esteban Ocon of Force India during their presentation REUTERS/Albert Gea

După 11 ani de existenta, brandul Force India isi ia la revedere de la universul exclusivist al Formulei 1. Din noul sezon, echipa va fi rebotezata, festivitatea fiind programata in Canada, pe 13 februarie, cu o luna înainte de startul noului sezon.

Una dintre cele mai bune echipe din Formula 1 din ultimii ani, Force India a reușit sa depășească problemele financiare cauzate de ilegalitățile lui Vijay Mallya. Echipa își va continua activitatea, dar sub un alt nume, după ce pachetul majoritar de acțiuni a fost achiziționat de miliardarul canadian Lawrance Stroll, tatăl pilotului Lance Stroll.

Noua echipa a fost denumita Racing Point, însa acesta este doar un nume provizoriul. Titulatura oficiala va fi dezvăluita pe 13 februarie, când echipa își va prezenta și monopostul pentru noul sezon. Ceremonia va avea loc la Toronto, în cadrul International AutoShow.

Evenimentul va avea loc cu numai doua zile înainte ca Ferrari sa-si prezinte noul monopost. Pentru moment, Racing Point și Ferrari sunt singurele echipe care au confirmat planurile pentru lansări.

Force India a fost in ultimii ani cea mai buna echipa din afara trioului Mercedes-Ferrari-Red Bull. Teamul a urcat în clasamente in fiecare an, iar în ultimele trei sezoane a terminat pe locul al patrulea în ierarhia constructorilor. În clasamentul piloților, cea mai buna performanta a fost ocuparea locului 11. Au reușit-o Sergio Perez de cinci ori, intre 2014 și 2018, respectiv Paul Di Resta, în 2012.

Vă reamintim ca noua echipa se va baza în sezonul 2019 pe cuplul de piloți format din mexicanul Sergio Perez, aflat la al șaselea sezon consecutiv pentru echipa, și din canadianul Lance Stroll, fiul patronului, locul 18 ni clasamentul din sezonul trecut.

Echipa a fost înființata în 2007, pe scheletul defunctei Spyker F1, intr-o tranzacție cifrata la 90 de milioane de euro. În iulie 2018, echipa a fost băgata sub control judiciar de către Înalta Curte din Londra. Toate activele au fost cumpărate de un consorțiu de investitori, denumit Racing Point UK, care îl are în frunte pe Lawrence Stroll. Noua echipa este o noutate in lumea curselor, însa ea a fost înregistrata încă din 2008, deși nu a avut o prezenta fizica înainte de Marele Premiu al Belgiei din acest an.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.