Cel mai rapid pilot în testele de la Jerez

Sursă foto world.honda.com

29 Noiembrie a fost ultima zi de teste la Jerez, unde piloții clasei regine au avut foarte multe de testat. La sfârșitul celor două zile de teste cel mai rapid a fost Takaaki Nakagami.

Riderii clasei regină au avut mult de muncă la Jerez. Cert este că atât Honda, cât și Ducati par să fi nimerit destul de bine prototipurile pentru anul viitor, în timp ce în boxa Yamaha domnește confuzia. Și la Suzuki se văd îmbunătățiri importante, în timp ce Aprilia și, mai ales, KTM au încă probleme destul de mari.

La Yamaha, mai-marii sunt probabil complet buimaci. Asta pentru că Maverick Vinales este foarte rapid, atât pe turul sec de pistă, cât și ca ritm de cursă, cu noua YZR-M1 2019, în timp ce Rossi pare să aibă aceleași probleme ca anul trecut, folosind aceeași motocicletă. Problema este că urmărirea a două direcții separate de dezvoltare nu are sens, dovedindu-se neproductivă în trecut. 

Sursă foto mcnews.com

Vinales a obținut al treilea timp absolut astăzi și a reușit timpi foarte buni chiar și la finalul unei simulări de cursă de 30 de tururi. Pe de altă parte, Rossi a mers destul de mediocru (al 17-lea în prima zi și al 11 lea- în a doua zi), cu timpi comparabili cu ai debutantului Fabio Quartararo, aflat la al doilea contact cu motocicleta Yamaha M1 2018.

Marc Marquez a testat unul dintre prototipurile 2019,  pe care l-a testat și la Valencia săptămâna trecută, dar în comparație directă cu motocicleta sa din 2018. Cel mai bun timp l-a obținut cu vechiul model, dar este de părere că noul prototip are mai mult potențial. Jorge Lorenzo a mers și el excelent, fiind al patrulea clasat astăzi (și a treia Honda în top 4). Dar pilotul din Mallorca este încă sub contract cu Ducati, deci nu are voie să vorbească despre Honda sau să facă vreo comparație cu prototipul din Borgo Panigale până la finalul acestui an.

Sursă motorsport.com

Cel care a impresionat, însă, a fost Taka Nakagami. Japonezul a fost al treilea clasat ieri și cel mai rapid astăzi. Ieri, Taka reușise timpul stând în spatele lui Petrucci, dar astăzi se pare că l-a făcut de unul singur. Progresul realizat de Nakagami evidențiază diferența dintre Honda 2017, pe care a folosit-o în acest sezon, și cea 2018, pe care o folosește acum.

Piloții KTM par, în continuare, în cea mai mare dificultate. Zarco încearcă să se adapteze la KTM, după ce a mers doi ani pe Yamaha M1, cea mai ușor de pilotat motocicletă din grilă. Pol Espargaro a avut o mulțime de piese de testat (el fiind singurul rider KTM care are experiență pe motocicleta austriacă). Problema pentru Pol este că, fiind atât de multe lucruri de testat, motocicleta este în continuă schimbare și riderului catalan îi este mai greu să găsească limita.

În garajul Ducati, lucrurile par destul de roz. Petrucci și Dovi au fost cei mai rapizi ieri, pe o pistă pe care Ducati nu a strălucit niciodată. Astăzi, erau patru Ducati-uri în top 10. Petrucci a fost rapid nu doar pe un tur, ci și ca ritm de cursă și a reușit să țină timpii la un nivel bun, chiar și cu pneul spate foarte uzat, o premieră pentru cel mai masiv rider din grilă, care solicită cel mai mult pneul spate, în general.

La Suzuki, Joan Mir pare să se adapteze destul de repede, fiind al 14-lea astăzi. Între timp, Rins testează intens piese. Echipa din Hamamatsu a făcut pași mari în privința motorului, mai puternic. Acum încearcă să-l „îmblânzească” suficient ca să nu solicite prea tare pneul spate.

Dintre debutanți, Pecco Bagnaia a fost cel mai rapid astăzi, cu al nouălea timp. La polul opus, Miguel Oliveira are mult de furcă cu al său KTM, fiind al 24-lea, la peste 2,5 secunde față de Nakagami.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.