Fernando Alonso își ia rămas bun de la Formula 1


Retragerea lui Fernando Alonso din Formula 1 va reprezenta principalul punct de atracție în ultima cursă a sezonului, după ce Lewis Hamilton și Mercedes și-au adjudecat deja cele două titluri mondiale.

Sezonul 2018 al Formulei 1 se va încheia duminică cu Marele Premiu din Abu Dhabi, însă acesta nu are practic nicio miză reală după ce Lewis Hamilton și-a adjudecat prematur titlul mondial, iar Mercedes a cucerit trofeul alocat constructorilor la finalul cursei precedente din Mexic.

În acest context, întreaga atenție se va concentra practic pe retragerea lui Fernando Alonso din Marele Circ.
McLaren a pregătit deja un monopost care include culorile Spaniei în partea din spate, în timp ce spaniolul a prezentat o versiune specială pentru casca pe care o va purta pe parcursul weekendului. Alonso se gândește însă deja la ceea ce va face anul viitor, iar programul său se anunță unul încărcat.

Sursă foto automarket.ro


„Prima cursă este Indy. Pe lângă cele 3 curse care au mai rămas din Campionatul Mondial de Anduranță, cred că mai sunt încă 4 teste. Dacă adăugăm cele 3 curse sunt deja 7 evenimente până în iunie, plus testele din IndyCar și cele două săptămâni de Indy 500. Dacă ne uităm la calendar, până în iunie sunt doar 2-3 weekenduri libere”, a declarat el.

Circuitul Yas Marina din Abu Dhabi

Circuitul Yas Marina este considerat o facilitate de cinci stele datorită extravaganței și dotărilor de ultimă oră, printre care se numără şi tunelul care face legătura între ieșirea de boxe și pistă.

Totuşi, configuraţia acestuia este departe de a impresiona, întrucât oportunităţile de depăşire sunt aproape inexistente, element de altfel caracteristic celor mai multe circuite care au debutat recent în calendarul competiţional.

De aceea, FIA a decis să păstreze şi în acest an regulamentul cu două zone de detecţie şi activare pentru sistemul DRS. Prima zonă de activare pentru sistemul DRS a fost stabilită pentru ultima jumătate a liniei drepte dintre virajele şapte şi opt, punctul de detecţie pentru diferenţa de maxim o secundă dintre doi piloţi urmând să fie cronometrată înainte de intrarea în virajul şapte.

Imediat după ieșirea din virajul opt a fost stabilită a doua zonă de detecție, iar sistemul DRS va putea fi activat pentru a doua oară pe aproximativ jumătate din distanța dintre virajele nouă și 10.

Pentru ultima cursă a sezonului, Pirelli a optat pentru cele mai moi compoziții de pneuri: supersoft, ultrasoft și hyersoft, în special ca urmare a faptului că circuitul din Abu Dhabi nu este foarte solicitant pentru cauciucuri.

Ca de obicei, vremea va fi frumoasă pe tot parcursul weekendului, cu cer senin și câțiva nori. Vineri, temperatura maximă va fi de 29 de grade, iar aceasta va urca sâmbătă la 32 de grade. În ziua cursei, piloții vor experimenta temperaturi maxime de circa 34 de grade. 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.