Sebastien Ogier obține al șaselea titlu de campion

Foto libertatea.ro


Echipajul Sebastien Ogier – Julien Ingrassia a obținut pentru a șasea oară consecutiv titlul de campion în cadrul WRC. Toyota Gazoo Racing este echipa campioană în 2018.

Înaintea rundei din Australia, Sebastien Ogier conducea în clasamentul general provizoriu și avea un avans de doar 3 puncte în fața lui Thierry Neuville. Pe poziția a treia se afla Ott Tanak cu o diferență de 23 de puncte față de lider, iar lupta pentru titlu încă nu era decisă.

Condițiile dificile de pe specialele din Australia au generat o mulțime de momente pline de emoție pentru fanii motorsportului. Sebastien Ogier temină runda pe poziția a cincea în clasamentul general, în timp ce Neuville și Tanak abandonează în urma unor accidente suferite chiar pe ultima buclă a raliului. Belgianul Neuville abandonează pe speciala cu numărul 22, în timp ce Tanak se vede nevoit să-și scoată casca la jumătatea specialei cu numărul 23, penultima programată pentru Raliul Australiei.


Astfel, Ogier câștigă al șaselea titlu de campion mondial. Până acum, francezul și-a trecut în cont patru titluri alături de Volkswagen și două împreună cu Ford M-Sport. Acesta a fost ultimul sezon pe care Ogier l-a petrecut în familia M-Sport, din 2019 francezul urmând să concureze pentru Citroen.


Titlul pe echipe s-a decis tot în ultima etapă a Mondialului de Raliuri. Finlandezul Jari-Matti Latvala câștigă runda din Australia și Toyota Gazoo Racing devine echipa campioană în sezonul 2018 al WRC.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.