Hamilton se impune în Brazilia după ce Verstappen a fost scos de pe pistă

Max Vesratppen a fost privat de ceea ar ar fi considerat el o victorie remarcabilă la Interlagos, după un acroșaj cu un monopost Force India ce aparținea lui Esteban Ocon.

2.39626567

Pilotul olandez Max Verstappen a ratat victoria de la Interlagos după un acroșaj cu monopostul lui Esteban Ocon chiar în S-ul Sena în timp ce era pe primul loc. iar Hamilton a profitat aducând titlul mondial pentru Mercedes și la constructori.

Destul de rău pentru Verstappen care a scăpat victoria printre degete după un start destul de bun, pilotul Red Bull a reușit să se instaleze la conducere doar până în turul 44 când Ocon a refuzat să îi facă loc olandezului cu toate că nu se luptau pentru poziție. Pilotul Force India a fost penalizat cu o trecere pe la boxe (stop and go), însă nu a fost deajuns pentru Max care se apare a avut câteva altercații Ocon, nemulțumit de locul al doilea.

verstapen

Finlandezul Kimi Raikkonen nu a mai avut interdicții în al depăși pe colegul său Sebastian Vettel, ba chiar indicația de la boxe a venit în favoarea sa Vettel fiind obligat să îi cedeze locul văzând că este mult mai rapid. Valtteri Bottas a încercat să îl țină cât mai mult în spate pe Kimi însă acesta era mult mai rapid și a reușit să treacă într-un final. Nu a contat prea mult locul 3 obținut de finlandez deoarece Vettel nu a reușit decât un loc 6, insuficient pentru a mai conta în lupta la constructori.

Ultima cursă din acest sezon va avea loc pe 25 noiembrie la Abu Dhabi ,Marele Premiu al UAE însă fără miză Mercedes câștigând titlul mondial atât la piloți cât și la constructori.

Liberty Media anunță introducea unor noi curse în calendar prima anunțată fiind cea din Vietnam. Vietnam. Un nou circuit stradal din 2020 și se pare că nu vor să se oprească aici. Lewis Hamilton este primul pilot care amenință că se va retrage dacă se va continua în acest ritm, britanicul plângându-se de programul foarte încărcat.

„Nu voi mai fi aici dacă vom avea 25 de curse pe sezon, asta e sigur. Și acum mi se pare că suntem la cursa 25 din an, așa că nu cred că și mai multe Grand Prix-uri sunt soluția potrivită. Îmi place să concurez, însă sezonul este foarte lung, ceea ce înseamnă că petrecem mult timp departe de familii”, a spus Hamilton.

Sezonul 2019 va avea 21 de Mari Premii, la fel ca cel din 2018, însă pentru prima dată în istoria competiției, ultima cursă va avea loc pe 1 decembrie.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.