Vietnam. Un nou circuit stradal din 2020

Vietnam-ul va deveni a patra țară cu un circuit de formula 1 stradal alăturându-se celor de la Monaco, Singapore și Azerbaijan.

Acest circuit va fi deasemenea al patrulea circuit din Asia și se va alătura celor din China Japonia și Singapore, va avea 22 de viraje și o lungime de 5,565 km. Echipa Motorsport a lucrat alături de echipa de design Tilke pentru crearea acestei piste stradale semi permanente folosind atât  drumurile existente cât și cele construite în acest scop.

La acest circuit au lucrat arhitecții care au proiectat circuitul din Statele Unite inspirându-se din multitudinea de circuite din toată lumea cum ar fi, Maggotts-Becketts-Chapel Silverstone, multi apex Istanbul.

Circuitul este situat în partea de vest a orașului Hanoi în vecinătatea stadionului național My Dinh. Scopul a fost acela de a crea un aspect hibrid unic care să cuprindă caracteristicele unui circuit stradal cu un aspect permanent de pistă rurală în limitele topografiei orașului. A fost o dorință reală de a evita virajele de 90 de grade și de a promova un aspect care să faciliteze duelurile roată la roată păstrând în același timp senzația unui circuit stradal.

Virajele 1 și 2 aduc foarte mult cu cele deschise de la Nürburgring din Germania cunoscute sub denumirea de Red Zone pentru depășire. Virajele de la 12 la 15 pot părea familiare aducând foarte mult cu Monaco, virajul 1 și până în deal la Massenet. Porțiunea care urmează aduce o serie de viraje cu schimbări de direcție rapide ce amintesc de S-urile ionice de la Suzuka, în timp e ultimile 3 viraje sunt inspirate din circuitul de la Sepang , șicana rapidă stânga-dreapta urmată de un viraj foarte strâns.

Acesta ultimă parte este destul de dificilă și provocatoare în același timp făcând posibilă apariția greșelilor, dar aici este posibil și crearea unui siaj care permite depășirea pe zona de strat-sosire.

Reprezentanții Formulei 1 au făcut deja câteva vizite în zonă în timp ce directorul Formulei 1 din cadrul FIA a acordat deja licența de omologare a circuitului odată ce a fost satisfăcut de designul care întrunește toate criteriile de siguranță la cel mai înalt nivel. Pare destul timp până în Aprilie 2020 când se pare că este deja programată prima cursă dar până atunci mai sunt foarte multe de făcut

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Un gând despre „Vietnam. Un nou circuit stradal din 2020”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.