Șoferul care l-a accidentatmortal pe Nicky Hayden a fost condamnat

Hayden

Șoferul care l-a accdentat anul trecut pe pilotul american Nicky Hayden, în timp ce se antrena pe bicicletă a fost găsit vinovat și condamnat la finalul procesului penal deschis de autorotațile italiene.

Nicky Hayden se antrena pe bicicletă anul trecut, pe 17 mai, dar la o intersecție a ignorat un semn de Stop și a fost lovit de o mașină. Americanul a suferit răni grave și a murit la spital, la cinci zile după accident.

Acum, la peste un an de la acel nefericit eveniment, șoferul mașinii respective, un italian în vârstă de 31 de ani, a fost găsit vinovat de omor din culpă, conform verdictului dat în primă instanță de judecătorii italieni. Sentința a fost de un an de închisoare cu suspendare (ceea ce este obișnuit pentru un astfel de caz în Italia), iar premisul de conducere i-a fost anulat. În plus, șoferul respectiv va trebui să plătească cheltuielile de judecată. Dar avocatul său, Pierluigi Autunno, a spus că vor face apel.

„A fost o dramă pentru ambele familii.” a spus Autunno. „Vom face apel, există mai multe mărturii și totul se învârtește în jurul legăturii de cauzalitate. Credem că clientul meu a făcut tot ce se putea pentru a evita accidentul. Așteptăm motivarea deciziei cu încredere și vom face apel.”

Motivul pentru condamnarea șoferului a fost faptul că se pare că acesta rula cu 70 km/h într-o zonă de 50 km/h și judecătorul a decis că, dacă șoferul ar fi mers mai încet, ar fi putut evita accidentul. Motivarea completă a deciziei se va da peste 90 de zile.

După ce șoferul a fost condamnat în tribunal, familia Hayden continuă procesul civil în care cere 6 milioane de dolari de la șofer, maximul acoperit de polița de asigurare a acestuia.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.