Marquez în pole la Phillip Island.

Marc Marquez a fost cel mai rapid dintre piloții clasei regină în calificările pentru Marele Premiu al Australiei, la Phillip Island, în condiții meteo schimbătoare. Prima linie a grilei va fi completată de Maverick Vinales și Johann Zarco.

Calificările pentru Marele Premiu al Australiei au fost destul de complicate din cauza vremii schimătoare, tipice pentru această zonă în această perioadă a anului. De-a lungul celor două sesiuni de calificări, a apărut soarele, a fost înnorat, cu rafale de vânt și stropi de ploaie în anumite zone ale circuitului.

În Q1, Alvaro Bautista, în șaua motocicletei Ducati de uzină, nu a avut concurență, fiind singurul pilot din această sesiune care a coborât sub 1:30. Pentru câteva minute, se părea că Abraham, colegul de echipă al lui Bautista de la Angel Nieto Team, ar avea parte de prima avansare în Q2 a acestui sezon, dar timpul cehului a fost bătut de Pol Espargaro.

În Q2, vremea s-a înrăutățit. În virajul 4 a plouat de-a binelea pentru câteva secunde și piloții nu știau dacă să forțeze în continuare pe slick-uri sau să intre la boxe. Dar Jack Miller, probabil cel mai curajos dintre piloții clasei regină în astfel de condiții, a dat tonul, începând să forțeze pe slick-uri. A fost urmat de Marquez și de Iannone.

Miller mergea destul de tare, dar Marquez l-a eclipsat pe australian, coborând foarte mult referința în doar două-trei tururi parcurse. Campionul en-titre a ajuns sub 1:29.2 și nimeni nu a reușit să se apropie semnificativ de acest timp pentru tot restul sesiunii. Asta și pentru că vremea a continuat să se înrăutățească. Miller a încercat ceva pe final, dar a pierdut fața pentru o fracțiune de secundă în ultimul viraj, semn că temperatura pneului față nu îl ajuta.

Astfel, Marquez va porni din pole-position mâine. Rossi a reușit doar al șaptelea timp, iar Andrea Dovizioso, pe un circuit nefavorabil atât pentru el, cât și pentru motocicleta Ducati, va porni abia din poziția a noua.

Cursa de mâine promite să fie cât se poate de palpitantă, dacă ne luăm după istoricul recent al acestei piste în motomondial.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.