IULIAN JUMUGA A DEVENIT CEL MAI TÂNĂR CAMPION DIN ISTORIE LA DRIFT

jumuga

Sursă foto radioromanul.es

Iulian Jumuga a încheiat pe prima poziție la finalul sezonului 2018 din Campionatul Național de Drift și a devenit, oficial, la numai 23 de ani, cel mai tânăr campion din istoria acestui sport în România.

Etapa finală a sezonului de drift a avut loc în weekend la Baia Mare, pe circuit urban, acolo unde peste 10.000 de spectatori au fost prezenți la battle-urile în care au fost implicați piloți din 8 țări. Marele învingător a fost campionul Lituaniei, Gediminas Levickas, care a plecat și acasă cu marele premiu de 5.000 de euro.

Finalistul acestei ultime runde a fost slovacul Marko Zakouril, nimeni altul decât câștigătorul King of Europe 2018, acesta încasând la rândul său un cec de 3.000 de euro.

În finala mică, victoria i-a aparținut unui alt lituanian, Andrius Vasiliauskas, care s-a impus în fața ungurului Roby Nagy, cel care în 2014 câștiga etapa organizată pe același traseu de la Baia Mare. Vasiliauskas, care a câștigat calificările acestei runde, a primit și el un cec de 2.000 de euro pentru locul 3.

Marele învingător a fost însă Iulian Jumuga, care a devenit duminică, în mod oficial, cel mai tânăr campion național Pro la drift din istoria României. Eliminat în Top 8 la Baia Mare de Roby Nagy, Jumuga avea deja asigura titlul după ce principalul său rival Călin Ciortan nu a reușit să intre în battle-uri, terminând pe 17 în calificări.

Astfel, după 6 etape, Jumuga a strâns 453 de puncte, fiind urmat de Călin Ciortan, cu 375, iar al podiumul a fost completat de Răzvan Frățianu, cu 359 de puncte. La Gala Campionilor vor fi premiați și piloții de la Semi Pro, acolo unde noul campion național este pentru al doilea an consecutiv un bulgar. Ivan Ivanov a strâns 484 de puncte, campionul en-titre Georgi Kazakov a terminat pe 2 cu 324 de puncte, în timp ce singurul român de pe podium este Alexandru Dunminică, 306 puncte.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.