Grande Kimi. Prima victorie de la revenirea la Ferrari.

Victorie Ferrari, victorie Kimi-Matias Räikkönen, la 39 de ani finlandezul obține victoria cu numărul 21.

kimi

Acesta este Kimi Räikkönen atunci când nu intervin ordinele de echipă,atunci când este lăsat să piloteze așa cum știe el. Citește și Conduc la fel de bine ca acum 10 ani

Victorie ca la la carte a pilotului Ferrari atunci când i s-a dat voie să piloteze la capacitate maximă. Ultima victorie a fostului campion mondial a fost al Abu Dhabi pe data de 04 Noiembrie 2012. Cursa de la Austin a fost una ca ne-a ținut cu sufletul la gura, o cursă așa cum ne-am dori să fie toate. O cursă în care Max Verstappen a plecat de pe locul 15 și a terminat pe un nesperat loc doi. Räikkönen plecat de pe locul al doilea pe ultra softuri, îl atacă pe Hamilton decisiv, acesta din urmă plecat în cursă cu super softuri și preia conducere în primul viraj. Instalat la conducere finlandezul reușește să pună distanță între el și Hamilton impunând un ritm fals pentru a-i da posibilitatea lui Vettel să vina aproape după ce acesta a greșit chiar în primele tururi.

Hamilton plecat din pole-position prinde podiumul, dar doar locul 3, nereușind diferența de 8 puncte între el și Vettel care l-ar fi făcut campion mondial chiar aici la Austin. Britanicul a optat pentru o strategie cu 2 opriri, în timp ce piloții Ferrari au mers pe varianta cu o singură oprire. Kimi a intrat la boxe în turul 20 la 4 tururi după Hamilton, ambii punând softuri. Dacă finlandezul a reușit să meargă cu ele până la final , Hamilton a mai intrat odată la boxe ieșind în spatele lui Max de care nu a mai reușit să treacă până la finalul cursei, chiar dacă a făcut tot ce i-a stat în putință. Tânărul pilot Red Bull a reușit să stea pe pista pe super softuri peste 30 de tururi și chiar mai mult de atât, s ținut ritmul cu Räikkönen și Hamilton dând dovadă că este un pilot de mare clasă.

Tot ce contează până la urmă este spectacolul pe pistă, iar la Austin am avut parte de spectacol, care prelungește și suspansul ultimilor 3 etape rămase.

Austin

Următoare etapă va avea loc 26-28 Octombrie în Mexic. Gran Premio de Mexico.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.