Lando Norris- Vis Împlinit. blockstart.business

Norris 1
@f1.com

Un vis devenit realitate,așa a descris Lando Norris trecerea în Formula 1 după ce McLaren l-a confirmat pe britanic alături de Carlos Sainz din 2019.

La fel ca mulți alți piloți din formula 1 Norris s-a evidențiat de la o vârstă destul de fragedă. El a dominat scena națională de karting câștigând toate cele cinci campionate cele mai prestigioase la nivel european și mondial.

Nu numai că a câștigat consecvent titluri în timpul carierei sale, dar a stabilit și anumite recorduri. La doar 14 ani a câștigat titlul CIK-FIA KF devenind astfel cel mai tânăr câștigător al campionatului mondial de karting. A urmat apoi un șir lung de titluri câștigate cum ar fi Formula Renault 2,0 Cupa Nordică Europeană, Formula Renault 2,0 Eurocap, și campionatul Seria Toyota Racing din Noua Zeelandă, toate acestea câștigate în 2016. Tot acest succes l-a ajutat pe tânărul pilot britanic să câștige trofeul McDavid Autosport BRDC Young Driver. Un an mai târziu își continuă ascensiunea câștigând titlul european  în Formula 3, titlu ce a fost câștigat anterior de Esteban Ocon și Lance Stroll.

Pentru cei care i-au urmărit cariera nu a fost tocmai o surpriză faptul că  a încheiat 2017 în topul clasamentului, înregistrând 20 de starturi din prima linie a grilei, 8 pole-uri ,20 de podiumuri din care 9 victorii în toate cele 32 de curse.

Tot în 2017 a fost integrat în programul de dezvoltare la McLaren petrecându-și foarte mult timp în simulatorul lor. Toate acestea i-au asigurat poziția de pilot pentru echipa britanică care l-a confirmat deja pentru anul 2019.

Potențialul său este evident, este deajuns să îți arunci o privire pe CV-ul său pentru a constata că din că din 2013 a câștigat în fiecare an câte un titlu și tocmai din acest motiv nu este o surpriză pentru nimeni trecerea sa în formula 1.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.