Maurizio Arrivabene- Misiunea noastră este să provocăm imposibilul

Arrivabene

Lewis Hamilton este personajul care le dă bătăi de cap celor de la Ferrari în ultima perioadă el câștigând 6 Mari Premii din ultimile 7.

Marele Premiu de la Spa-Francorchamps este ultimul Mare Premiu la care s-a impus echipa din Maranello, Sebastian Vettel obținând acolo o victorie confortabilă. După acea victorie părea că lucrurile s-au aranjat pentru Ferrari, însa se pare că Lewis Hamilton nu a fost de acord. După victoria Ferrari din Belgia Mercedes a legat o serie de 4 victorii consecutive, iar Hamilton a reușit să pună o distanță de 68 de puncte între el Vettel și 78 de puncte la constructori.

Echipa germană se pare că a recuperat foarte mult teren, în timp ce Ferrari pare că au apucat pe o pantă descendentă, nereușind în nici un fel să recupereze acea jumătate de secundă cu care Mercedes se află mereu înaintea lor.

Din acest moment sarcina lui Arrivabebe pare aproape imposibilă de a duce Ferrari spre un nou titlu la constructori.

Știu că pare imposibil ,dar uneori acesta este sarcina noastră,de a schimba imposibilul, și asta vom încerca să facem pentru următoarele curse.-a declarat Maurizio Arrivabene după Marele Premiu al Japoniei unde Vettel a ocupat abia locul 6.

Câștigăm și pierdem împreună, însă, în final eu sunt persoana responsabilă. Trebuie să spun însă că în Japonia echipa și piloții au reacționat foarte bine. Am avut circumstanțe în timpul cursei care ne-au împiedicat să urcăm pe podium, iar monoposturile chiar dacă sunt deteriorate au avut un comportament foarte bun.

Șansele în Japonia au scăzut drastic după ce ambii piloți au fost trimiși pe final de calificări cu pneuri intermediare anticipând ploaia, care a scăzut în intensitate chiar după ce Hamilton a stabilit turul pentru al 80-lea pole  pe anvelope super soft.

Încercarea lui Vettel pe pneuri super soft a eșuat el greșind în turul decisiv, reușind doar poziția a 9-a pe grilă.  Profitând însă de penalizarea lui Ocon cu 3 locuri a plecat de pe locul 8 și a început cursa de recuperare asta doar până în turul 8 când acroșajul cu Verstappen l-a trimis iar în coada plutonului. Cu toate eforturile făcute nu a reușit să se claseze mai sus de locul 6.

Întrebat dacă Vettel a greșit când l-a atacat pe Max care avea de ispășit o penalizare de 5 secund pentru un incident între el și Raikkonen, Arrivabene a răspuns destul de furios

Vettel
Photo by: grandprix247.com

De ce trebuie să vorbim despre asta? Nu ,categoric nu este o greșeală. Sebastian și-a făcut treaba foarte bine, din câte știu eu mașina lui a fost pe interior,deci nu a fost greșeala lui, însă nu am reușit să exploatăm la maxim întregul potențial.

Dacă Hamilton se impune în Statele Unite iar Vettel termină mai jos de locul doi, atunci Hamilton devine campion cu trei runde înainte de final. Din 2014 Hamilton e singurul care a câștigat la Austin . Deci începând cu următorul Mare Premiu este timpul ca Ferrari să provoace schimbarea imposibilului.

United States Grand Prix va avea loc  19-21 Ocombrie la Austin.

 

 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.