Raliul Sibiului- Ultima etapă din acest an

Sibiu

După șase raliuri lungi, pe suprafețe și în condiții variate, sezonul 2018 al Campionatului Național de Raliuri ajunge în acest weekend la final. Ultima etapă din acest an se desfășoară pe asfaltul din județul Sibiu, acolo unde are loc Raliul Sibiului: 123 de kilometri cronometrați pe durata a trei zile de concurs, pe 9 probe speciale distincte.

Raliul Sibiului 2018 are câteva modificări semnificative față de ediția de anul trecut: parcul de service se mută în zona de vest a orașului, super speciala va avea loc în preajma Sălii Transilvania din Sibiu, în timp ce startul festiv se va desfășura în Piața Mică. De asemenea, probele speciale reprezintă noutăți: revine proba ”Dobârca”, desfășurată între localitățile Poiana Sibiului și Dobârca, ”Păltiniș” în urcare și coborâre va avea loc pe o distanță mărită, de 17 kilometri, în timp ce, în premieră, echipajele vor avea de parcurs o porțiune din Transfăgărășan, până la Bâlea Cascadă.

 

Pentru Csongor Szabo și Rareș Fetean, Raliul Sibiului reprezintă ultima luptă în cele două clasamente unde echipajul își propune rezultate: să devină câștigători ai clasei 7 și să încheie sezonul pe podiumul clasamentului mașinilor cu 2 roți motrice. După peripețiile de la Iași, ultimul macadam din 2018, echipajul este nevoit să aibă un raliu foarte bun pentru a-și îndeplini obiectivele.

Am ajuns foarte repede la finalul sezonului, parcă ieri eram la Brașov în fața unui nou an competițional. Ne dorim ca la Sibiu să avem un parcurs excelent și, de ce nu, poate repetăm rezultatul din 2017. Scopul nostru este să ne asigurăm titlul clasei 7 și podiumul la 2RM și vom face tot ce ne stă în putință pentru a reuși” a spus Csongor înaintea startului.

Echipa Sibiu Rally Team va lua și ea stratul într-o formula extinsă, echipa formată din Răzvan Trisnevschi/ Dan Magos reprezentând vârful de lance.

“După câteva raliuri total nerusite și probleme mărunte dar care au generat abandonuri, ne aliniem la start cu obiectivul clar de a termina și dacă se poate și cu un rezultat bun ar fi excelent. De asemenea vom încerca o evoluție care sa încânte publicul și cred ca pe proba Paltiniș vor fi din nou foarte multi spectatori. Mașina este în regula, cred ca dispunem de cauciucuri adecvate prognozei meteo, deci putem începe”. ne-a declarant Răzvan Trisnevschi cel care din acest an s-a alăturat echipei.

szabo-csongor-cu-rares-fetean-raliu-20181.jpg

Alte 3 echipaje vor lua startul în cadrul Rally 2. Este vorba de campionul anului trecut Cosmin Salistean care va fi secondat de Stefan Raita, de Dragos Ghigolea / Marius Popescu si de mezinul echipei,performerul de la Raliul Iașului, Paul Popa. Datorita faptului ca Dan Magos co-pilotul lui Paul va fi de aceasta dată într-o mașină cu tracțiune integrală, în dreapta juniorului va sta Dumitru Gheorghe un copilot experimentat, campion al Cupei Dacia în anii precedenți.

De asemenea în cadrul Rally 2, cele 3 echipaje vor forma și echipa Sibiu Rally Team care va puncta în clasamentul echipelor.

“Suntem pregătiți pentru Raliul Sibiului 2018. Pot spune că suntem în formula aproape completă, doar Gabi Miclauș cu spectaculoasa lui Dacie 1410 Sport lipsind de la start. Cred ca cele 3 echipaje vor aduce puncte importante și la sfârșitul raliului să ne îndeplinim obiectivele. Ne pregătim încet încet să încheiem un an competițional bun. Mai avem un hop de trecut după etapa de la Sibiu. În data de 27.10.2018 clubul nostru va organiza o etapa de viteza pe traseu montan ce va fi dedicata în mare parte amatorilor și ca o noutate absoluta va fi, după multi ani, o competiție cu premii în bani, dar să treacă Raliul Sibiului și de luni vom prezenta toate amănuntele. Legat de echipajul nostru sper ca la ultima etapă să repetăm rezultatul de anul trecut când ne-am clasat în puncte în clasamentul general și locul 3 la clasa 1.” a declarant Dan Magos, coordonatorul echipei.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.