Marele Premiu de la Sochi, FP1-FP2

sochi.jpg

FP 1

Pilotul german Sebastian Vettel (Ferrari) a reușit cel mai bun timp al primei sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei, desfășurată vineri la Sochi. Vettel a fost cronometrat pe un tur de circuit (5,848 km) în 1min. 34sec. 488/1000, devansându-l cu 050/1000 pe olandezul Max Verstappen (Red Bull) și cu 330/1000 pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre și actualul lider al clasamentului general.

La Sochi, Vettel şi Hamilton vor da prima dintre cele șase bătălii pentru titlul mondial care au mai rămas până la finalul sezonului. Britanicul în acest moment are un avans de 40 de puncte faţă de pilotul Scuderiei Ferrari

FP1

Dacă în FP 1 Ferrari a reușit cel mai bun timp, în FP 2 Mercedes s-a impus autoritar. Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun rezultat după primele două antrenamente din Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei. Britanicul s-a apropiat la două zecimi de secundă de recordul absolut al circuitului amplasat în parcul olimpic de la Sochi (1:33.385).

Mercedes a reușit dubla, iar Valtteri Bottas a încheiat cu o întârziere de două zecimi de secundă. Mercedes a câștigat toate Grand Prixurile desfășurate în Rusia până în prezent, inclusiv pe cele din 1913 și 1914. Sebastian Vettel, adversarul lui Hamilton în lupta pentru titlul mondial, a fost doar al 5-lea, la peste jumătate de secundă. Diferența dintre cei doi este în prezent de 40 de puncte. Antrenamentul cu numărul 3 se va desfășura sâmbătă, de la ora 12:00, ora României.

Grila de start a Marelui Premiu al Rusiei va fi afectată puternic de 5 penalizări. Ricciardo și Verstappen vor fi retrogradați împreună cu Fernando Alonso, Pierre Gasly și Brendon Hartley pentru înlocuirea unor componente din cadrul unităților de propulsie.

fp2

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.