Jorge Lorenzo acuză :Marquez m-a scos afară intenționat

Tensiunile au început deja între Marc Marquez și viitorul său coechipier din 2019, Jorge Lorenzo. Acesta îl acuză pe campionul en-titre că a făcut un „block-pass” în primul viraj, știind că asta îl va arunca pe Lorenzo în exterior, pe partea murdară a pistei.
În multe situații, Jorge Lorenzo pare un tip cerebral, cu capul pe umeri. Nu și de data asta. Pilotul din Mallorca îl acuză pe Marquez că a făcut acel block-pass cu bună știință, ba chiar cu scopul de a-l scoate pe el în exterior, pe partea murdară a pistei. Lorenzo așteaptă scuze de la Marquez, dar am paria bani frumoși pe faptul că se va topi întreaga calotă glaciară înainte să vină scuzele așteptate.

Din exterior, a părut că am intrat prea tare în viraj, am ieșit larg, m-am înclinat prea mult pe partea murdară a pistei și de aceea am căzut,” a spus Lorenzo. „Dar din câte cred eu, am intrat pe trasa normală ca să iau virajul, la fel ca în ultimii șapte ani la Aragon. Dar l-am văzut pe Marc intrând la interior foarte agresiv și ratând virajul, pentru că s-a văzut că a terminat virajul în exteriorul pistei, pe partea verde. Când a văzut că eram acolo în exterior, a încercat să nu mă lase să intru în viraj și nu am avut altă opțiune decât să intru pe partea murdară a pistei. Pentru că ieșiserăm foarte larg și veneau deja ceilalți piloți, dacă nu voiam să pierd cinci sau șase poziții, a trebuit să deschid gazul. Evident, nu mă așteptam ca spatele să derapeze atât de tare, altfel nu aș fi deschis gazul, ci aș fi îndreptat motocicleta și aș fi ieșit de pe pistă. Dar nu am avut opțiuni și, dacă la Misano căzătura a fost complet din vina mea, de data aceasta Marc este cel care mi-a distrus și cursa, și piciorul. A distrus astfel și șansa pe care o aveam să câștig acum și probabil și în Thailanda.

Lorenzo a fost dus pe targă de la locul faptei și a fost diagnosticat cu un metatarsian fracturat la piciorul drept și cu dislocarea degetului mare de la același picior. Piciorul i-a fost pus în ghips, care va fi scos peste 10 zile. Spaniolul de la Ducati a amenințat și că, dacă direcția cursei permite astfel de manevre, va trebui să înceapă să le facă și el cu alți piloți.
Depășirile de tip block-pass sunt foarte întâlnite în motocros și în supercros și implică o manevră agresivă, în care cel care depășește îi blochează calea celui depășit. În acest gen de manevre, ambii piloți pierd timp. În motociclismul viteză nu sunt ilegale, dar sunt considerate manevre deloc elegante.
Marquez a răspuns destul de calm la aceste acuzații:

„E clar că am plecat pe partea murdară a pistei și am blocat fața. Atunci l-am văzut pe Jorge la exterior. Pentru a evita contactul, am dat drumul frânei și am ieșit larg, pe partea murdară. Nu ne-am atins, eu eram la interior și el la exterior. E un incident de cursă. Când ajungi pe partea murdară, cu adrenalina de la start, trebuie să ai sânge rece și să nu deschizi gazul la maxim.”

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.