WRC revine în Turcia după opt ani

13-16 septembrie WRC Turcia. blocstart.business

dnlweyqu4aaxuo21-e1537251622701.jpg

După opt ani de absență WRC se întoarce în Turcia oferind una din cele mai spectaculoase etape.

Cei doi pretendenți la titlu Thierry Neuville și Sebastien Ogier despărțiți de doar trei zecimi de scundă au fost nevoiți să abandoneze la specialele de sâmbăta.Andreas Mikkelsen reușește să preia conducerea însa nici el  nici el nu scapă fără probleme, astfel că la sfârșitul zile i de sâmbătă Ott Tanak   devine liderul raliului turcesc urmat la 13 secunde de colegul său  Jari-Matti Latvala.

După opt ani de absență, Turcia și-a făcut o revenire memorabila în WRC. Au fost atâtea schimbări de situație și momente dramatice încât va rămâne o etapă memorabilă. Thierry Neuville urcă pe prima poziție a raliului în urma ultimei probe de vineri (PS7), cu un avans de doar 0.3 secunde în fața rivalului sau la titlu, Sebastien Ogier. Dar pilotul belgian al echipei Hyundai a fost ghinionist chiar pe prima specială a zilei, fiind nevoit sa se retragă după ce a rupt suspensia stânga-fața a mașinii sale. Ogier a preluat conducerea și avea acum șansa sa recupereze cele 23 de puncte care îl despart de Neuville în clasamentul general WRC.

14640_thierryneuville-turkey-2018_001_1920x1080.jpg

Însă și Ford-ul Fiesta WRC al lui Ogier a avut probleme, chiar pe următoarea probă. Traseul foarte dur a dus la ruperea bratului suspensiei dreapta-fata de pe mașina lui Ogier, care a primit o penalizare de un minut din cauza că a întârziat la startul următoarei probe, în încercarea de a remedia problema. Ogier si navigatorul său, Julien Ingrassia, au reușit sa facă suspensia să reziste pe drumul de legătura și chiar au câștigat ultima probă de dimineață, înainte de trecerea prin parcul de service. Echipajul M-Sport căzuseră pe a patra poziție a clasamentului, la 46.1 secunde în urma noului „vechi” lider, Andreas Mikkelsen, și a celor doi componenți Toyota, Ott Tanak și Jari-Matti Latvala.

Evenimentele dramatice au continuat și în a doua parte a zilei. Pe PS11, prima specială a după-amiezii, Sebastien Ogier reușise să recupereze 30 de secunde fata de Andreas Mikkelsen dar nu a ajuns la final, sărind de pe traseu și rămânând blocat. Fiind într-o zonă fără prea multi spectatori, Ogier a fost nevoit sa își accepte abandonul. Nici Mikkelsen nu a reușit sa rămână în frunte, mașina sa funcționând doar cu tracțiunea spate, ceea ce l-a retrogradat pe 5 pana la finalul zilei. Învingător în ultimele doua etape, Ott Tanak are oportunitatea să își treacă în cont cea de-a treia victorie consecutiva si sa urce pana pe doi in clasamentul general, la doar câteva puncte în urma lui Neuville. Estonianul trebuie sa ajungă cu bine la finalul celor 4 probe de duminică și să ii reziste colegului sau de la Toyota, Jari-Matti Latvala.

au
Photo by : autosportfoto.sk / Simone Tempestini

Având o abordare prudenta și fiind ferit de probleme, Hayden Paddon ocupa a treia poziție a clasamentului raliului, având peste doua minute în fața următorului clasat, Teemu Suninen. Cu o Skoda Fabia R5, care însă nu punctează în WRC2, Henning Solberg ocupa un excelent loc 6, în fata lui Elfyn Evans. Jan Kopecky este liderul WRC2 si al optulea în clasamentul general în timp ce campionul nostru național, Simone Tempestini se afla momentan pe a noua poziție a clasamentului WRC! Simone și Sergiu sunt și pe a doua treapta a clasamentului WRC2, cu 44 secunde în urma lui Kopecky și tot cam atâtea în fata lui Chris Ingram.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.