Ultimă oră! Guess who’s back to Sauber

Raikkonen

După opt sezoane la Ferrari, ultimul pilot care a adus titlul mondial la Ferrari Kimi Raikkonen a fost confirmat la Sauber  începând cu 2019

Ferrari anunțat deja că Raikkonen a semnat un contract cu echipa elvețiană Sauber, un contract pe doi ani de zile . În cele din  urmă se pare ca Ferrari a renunțat la experimentatul pilot în favoarea lui Charles Leclerc, schimbul dintre cei doi producându-se într-un final. Monegascul a devenit unul din cei mai tineri piloți din istoria Ferrari.

Team Principal Frederic Vasseur a declarat următoarele:

Semnarea contractului cu Kimi ca pilot al echipei Sauber reprezintă un pilon important al pilonului nostru și ne apropie de obiectivul nostru de a face progrese semnificative în calitate de echipă în viitorul apropiat. Talentul lui Kimi și experiența imensă în Formula 1 nu numai că va contribui la dezvoltarea mașinii noastre ci și la creșterea și dezvoltarea echipei noastre în ansamblu. Împreună vom începe sezonul  2019 cu o bază solidă, condusă de hotărârea de a lupta pentru rezultatele care contează.

Anunțul încheie luni de speculații cu privire la viitorul lui Raikkonen, confirmând că finlandezul nu va mai pilota pentru Ferrari în noul sezon. Kimi a semnat în premieră cu Ferrari în 2007 an în care a devenit și campion mondial cu Scuderia. După un sezon destul de slab în 2009 în care s-a clasat pe locul 6 Kimi a plecat atât  de la echipa italiană cât și din Formula 1. În 2012 revine în Formula 1 la echipa Lotus reușind chiar două victorii pentru această echipă, după care începând cu 2014 revine la Ferrari. Nu a fost un sezon foarte reușit pentru el în acel an însă în ultima perioadă înainte de MP al Italiei finlandezul a anunțat că se află într-o formă foarte bună declarând că conduce cel puțin la fel de bine ca și atunci când a câștigat titlul mondial.

Nu cred că conduc altfel decât acum 10 ani. Cred că conduc cel puțin la fel de bine ca și acum 10 ani, cel puțin în cărțile mele, și asta e suficient pentru mine. Nu aș mai fi aici dacă nu aș simți că pot conduce așa cum simt că ar trebui să o fac. Oamenii spun întotdeauna că viteza va dispărea dar până în prezent simt că pentru mine nu a dispărut.

El și-a anunțat plecarea pe contul său de instagram :

Guess who’s back?! Next two years with @sauberf1team ahead! Feels extremely good to go back where it all began!

 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.