Simone Tempestini a câștigat Cotnari Rally Iași Centenar

Tempestini

                      Sursă foto: ziuadecj.realitatea.net

Simone Tempestini a câștigat Cotnari Rally Iași Centenar și a devenit noul campion național al României

Simone Tempestini si Sergiu Itu au obținut o victorie categorică în Cotnari Rally Iași și și-au asigurat matematic titlul cu o etapa înainte de încheierea Campionatului National de Raliuri Dunlop. Cei doi, aflați la bordul unui Citroen C3 R5, același cu care concurează și în World Rally Championship, au avut doar o singura probă din cele 10 în care nu au fost pe prima poziție, super speciala de la Râpa Galbenă, unde victoria i-a revenit lui Vali Porcisteanu.

Pe finalul rundei de la Iași cei doi nu au mai avut emoții după ce singurul echipaj care mai rămăsese matematic în lupta pentru titlu, format din Valentin Porcisteanu și Dan Dobre, aflat pe 2 atât în clasamentul general, cât și în cel de etapa, a abandonat în penultima probă.

Podiumul a fost completat de campionul național en-titre Bogdan Marișca, al cărui copilot a fost de aceasta data Karoly Borbely, aceștia pilotând un Ford Fiesta R5, iar pe 3 au sosit Gergo Szabo și Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo). Chiar la festivitatea de premiere din parcul închis s-a produs predarea de ștafeta, de la Bogdan Marișca la Simone Tempestini.

După această etapă, a șasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, în care au câștigat 42 de puncte, Tempestini și Itu au ajuns sa acumuleze 208 puncte în clasamentul general FIA, în timp ce Porcisteanu si Dobre au 146 de puncte.

La final, toți piloții au apreciat ca fiind excelentă calitatea macadamului de la Iași, organizarea raliului fiind din nou una de top, cum rar găsești în Romania.

COTNARI Rally Iași Centenar a fost organizat de XS Motorsport, în parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primăria Municipiului Iași, Hotel International, Ford Iași – ATI Motors Holding, cu sprijinul Direcției Silvice Iași, Inspectoratul Județean de Politie, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgentă, Serviciul de Ambulanta, Consiliul Județean, Prefectura Județului Iași.

COTNARI Rally – Iași este a șasea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv.

Principalele reacții după Cotnari Rally Iași Centenar 2018:

Gergo Szabo, ocupantul locului 3 la Cotnari Rally Iași Centenar„A fost un week-end excelent pentru mine, nu am avut probleme cu mașina. Am mers impecabil de la început pana la sfârșit. Și din prima proba pana la ultima am avut o lupta tare de tot cu ceilalți piloți. Am dat suta la suta în fiecare secunda și ne-am bucurat de fiecare secunda petrecuta pe probele de la Iași. Ne simțim minunat aici, unde aveți cele mai tari probe pe macadam din țară. Felicit organizatorii. Aveți cel mai frumos raliu. Voi reveni mereu cu plăcere la Iași.”

 

Bogdan Marișca, ocupantul locului secund la Cotnari Rally Iași Centenar: „A fost un week-end greu. Am avut o mașina cu probleme, care a fost în week-end-ul trecut la un raliu și a venit cu o garnitura de chiuloasă arsă, nu am mai avut ce să facem. Am fost obligați să luăm startul așa, deși echipa tehnica ne-a recomandat să nu riscăm. Ne-am asumat acest risc. Am mers ezitant la început, după care am prins curaj, am simțit mai bine mașina, ne mulțumeam și cu podiumul, dar am ajuns la un nesperat loc 2 la un moment dat, printr-o conjunctură și îmi pare rău pentru Vali Porcisteanu. Din păcate se întâmplă și astfel de accidente. Felicitări lui Simone Tempestini pentru al treilea titlu al lui, felicitări și copilotului Sergiu Itu pentru primul lui titlu de campion național. Mă bucur pentru acești copii, mai ales pentru că ei ne reprezintă la cel mai înalt nivel în Campionatul Mondial de Raliuri. Sunt convins ca vor face treabă bună acolo. Mulțumim organizatorilor pentru cum au arătat probele.”

campion-marisca
Sursă foto: prosport.ro

Simone Tempestini, castigatorul Cotnari Rally Iasi Centenar„Am terminat Raliul Iașului cu o victorie foarte importanta, așa cum ne-am dorit. Am devenit campioni naționali și din cele sase etape desfășurate până acum în Campionatul Național de Raliuri, noi am câștigat cinci. Cu o etapa înainte de finalul sezonului, suntem bucuroși că am câștigat deja titlul național. E un mod frumos de a le mulțumi tuturor celor care ne-au stat aproape și care ne-au susținut până acum. Urmează să plecăm chiar zilele următoare în Turcia, unde se va desfășura o etapă din Campionatul Mondial de Raliuri. Pentru noi este o experiență plăcută și o posibilitate de a vedea nivelul nostru în competițiile altor țări. Sunt convins că Romania poate găzdui o etapa de ERC, dar este nevoie de implicarea tuturor factorilor de decizie. Sunt unele zone din Romania, cum este Iașul, unde chiar poți organiza un astfel de raliu.”

 

Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iași„Sunt mulțumit și fericit pentru că am încheiat cu bine încă o ediție a Cotnari Rally Iași. Din spusele piloților, totul a ieșit foarte bine. Vremea a ținut cu noi. A fost extraordinar că și temperatura, ca și suprafața de contact la macadam. Noi avem multe planuri și, dacă ni se oferă provocarea, cu siguranță le vom pune în practică. Vreau sa mulțumesc încă o dată tuturor susținătorilor noștri, companiei Cotnari, ATI Motors – dealer Ford, Hotel Internațional, Primăriei Municipiului Iași, tuturor partenerilor noștri logistici, partenerilor media și echipei întregi, de la primul pana la ultimul voluntar, care a muncit luni de zile pentru acest eveniment care face cinste Iașului.”

Articol preluat de pe site-ul autorally.ro :http://www.autorally.ro/newsContent.php?id=15586&title=Simone%20Tempestini%20a%20castigat%20Cotnari%20Rally%20Iasi%20Centenar

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.