Aprilia Ducati și Yamaha în pole la Misano

2014-misano-motogp-press-conference

                  Photo by ultimatemotorcycling.com

După o pauză de două săptămâni Moto GP revine în acest weekend pe circuitul de la Misano, Marco Simoncelli, unde trei echipe de uzină sunt favorite la victorie.

Aprilia, Ducati și Yamaha sunt echipele de uzină care au testat pe circuitul de la Misano  înainte de cursa de la Silverstone  și toate au fost mulțumite de rezultatele  obținute. Va fi acest lucru un avantaj pentru ele? Rămâne de văzut. Se știe faptul că cei de la Yamaha au ceva probleme cu echilibrul motocicletei și cu ritmul de cursă, lucru de care Maverick Viñales s-a plâns în ultima perioadă.

La Misano am lucrat în primul rând pentru cursă. Ne-am concentrat pe dezvoltarea motocicletei, nu am testat nimic încă odată ,iar situația este una promițătoare.- a spus directorul Movistar Yamaha Massimo Meregalli

Maverick Viñales a confirmat și el spusele lui Massimo și a părut destul de optimist în ceea ce privește YZR-M1.

Nu am încercat nimic interesant dar m-am bucurat foarte mult. Pur și simplu m-am bucurat de motocicletă și de faptul că am obținut rezultate bune în fiecare tur. Timpii pe tur au fost buni și am reușit să fim constanți. Am reușit să facem câteva lucruri bune și asta este un lucru pozitiv. Cred că testul a fost unul foarte important pentru că în Austria nu m-am simțit deloc bine, dar din fericire am făcut acest test la Misano și am prins multă încredere în ceea ce privește echipa și motorul. A fost un test perfect.

Valentino Rossi pare și el destul de mulțumit și încrezător confirmând spusele coechipierului său.

Testul de la Misano a fost unul foarte pozitiv din punctul meu de vedere pentru Maverick. Am muncit toți din greu și am încercat câteva lucruri diferite, dar ne-am concentrat mai mult pe cursă în general . Este o cursă importantă și vrem să fim competitivi.

Pentru cei din echipa Ducati, Jorge Lorenzo și Andrea Dovizioso lucrurile au stat foarte bine. Ritmul lor a fost unul foarte rapid. Temperaturile au fost ridicate, dar anvelopele folosite au avut o aderență  destul de bună și asta a dus la înregistrarea câtorva recorduri de circuit.

La Misano a fost grozav. A fost foarte cald dar am avut o aderență foarte bună ceea ce ne-a făcut foarte rapizi cu anvelopele pe care le-am folosit. Chiar și pe anvelopele folosite am avut un ritm foarte bun lucru care a dus la câteva recorduri pe acest circuit. Să reușești aceste lucruri pe un circuit așa de dificil cum este Misano este un lucru pozitiv pentru Ducati.- Jorge Lorenzo

Lucruri pozitive a spus și Dovizioso confirmând faptul că Misano este un circuit dificil pentru Ducati dar au reușit mute lucruri pozitive iar motorul se comportă mult mai bine și este mai competitiv decât anul trecut.

Alberto Giribuola track Engineer pentru Dovizioso

 Un test înainte de cursă este întotdeauna un lucru bun pentru că poți verifica cât de competitiv este motorul și dacă funcționează bine cu setările de bază. Uneori este posibil ca starea pistei să se schimbe intre test și cursă așa că poate va trebui să ajustăm anumite setări dar este foarte bine să avem o idee despre circuit și despre anvelope care s-au dovedit a fi punct cheie în multe rânduri.

Aprilia Racing Team par la rândul lor mulțumiți de testele făcute. Aleix Espargaro a povestit și el despre eforturile echipei de a dezvolta motorul. Bineînțeles că la rândul lor au încercat mai multe setări încercând să scoată maximul de la motorul RS-GP

Am încercat foarte multe lucruri noi chiar mai multe decât  am încercat tot anul. Am încercat un cadru nou, o configurație nouă a motorului, și foarte multe piese noi. Am avut o zi foarte plină dar se pare că a fost una productivă pentru noi.- Aleix Espargaro.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.