Ferrari peste Mercedes în acest moment. -Toto Wolf

2018 Belgian Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm

Din 2014 de când au fost introduse actualele motoarele hibrid V6 și până în prezent Mercedes a fost recunoscută ca fiind echipa cu unitatea de putere cea mai performantă.

De câțiva ani buni Mercedes a fost recunoscută ca fiind echipa dominantă ceea ce privește puterea motoarelor V6. În ultima perioadă însă cei de la Ferrari au redus semnificativ această diferență iar asta s-a văzut în cursele câștigate se Sbastian Vettel cât și calificări unde piloții Ferrari au reușit nu de puține ori să se impună în fața celor de la Mercedes.

După cursa de la Spa-Francorchamps unde Vettel s-a impus din nou în fața lui Hamilton  Toto Wolf  consideră nu numai ca Ferrari este pe drumul cel bun dar crede că deja i-au depășit într-o oarecare măsură. După patru ani de dominație, Mercedes a început să simtă amenințarea Scuderiei care din 2018 a venit cu modificări importante la motor și șasiu, iar lupta pentru supremație s-a echilibrat vizibil. Bineînțeles că nici Mercedes nu a stat cu mâinile în sân în tot acest timp însă boss ul de la echipa Germană recunoaște că în acest moment Ferrari au un plus de putere fața de ei.

Am văzut acest lucru în calificări. Acest avantaj de putere se poate vedea în general pe linia dreaptă însă și la ieșirea din viraje stau la fel ed bine ca noi. Motorul lor trage foarte bine. Toate acestea indică că nu este vorba de niciun truc. Aici totul este despre cum știi să controlezi acest motor și despre calibrarea  lui. – a declarat boss-ul de la Merredes

Mercedes s-au dovedit foarte puternici anul trecut la Monza, însa toate îmbunatățirile aduse în acest an precum și faptul că vor concura acasă îi pun în postura de favoriți. O eventuală dublă aici ar putea un avantaj important în clasamentul constructorilor cât și cel al piloților. Diferenția la constructori în acest moment este doar de 15 puncte în favoarea Merceds iar la constructori  Hamilton are un avantaj de 17 puncte în fața lui Vettel.

Cu toate astea Toto Wolf rămâne optimist.

Ultima cursă în care am avut un ritm de cursă bun a fost la Silverstone , insă am dominat și pe Paul Ricard și pe circuitul din Austria. De atunci cei de la Ferrari au dominat la Hockenheim, Budapesta ceea ce nu a fost o surpriză iar la Spa deasemenea. În ceea ce privește Monza sunt destul de încrezător, anul trecut am fost foarte puternici, iar Ferrari nu s-a descurcat foarte bine. Cred că trebuie să continuăm să lucrăm și să dezvoltăm acele părți  unde este loc de îmbunătățiri. – Toto Wolf

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.