Sebastian Vettel se impune în MP al Belgiei.

1535290365826

Sebastian Vettel a câștigat Marele Premiu al Belgiei reducând astfel diferența dintre el și Hamilton

Germanul l-a depășit pe Lewis Hamilton de la Mercedes în primul tur al întrecerii, înainte ca Safety Car-ul să intervină în urma unor accidente petrecute în primul viraj. Vettel a micșorat astfel diferența dintre el și rivalul său, aceasta fiind acum de 17 de puncte în fruntea clasamentului mondial. Podiumul a fost completat de Max Verstappen pentru Red Bull, însă Ferrari a demonstrat în acest weekend că este mașina de bătut pe circuitele de viteză.

accident.jpg

Primul viraj de la Spa-Francorchapms este unul destul de complicat astfel că startul nu a fost unul lipsit de incidente. Nico Hulkenberg a ratat perioada de frânare și l-a acroșat violent pe Fernando Alonso aflat în fața sa. Impactul fiind unul foarte puternic l-a  propulsat pe spaniol chiar pe mașina lui Leclerc. Toți trei au fost nevoiți să abandoneze într-un nor de praf chiar în primul viraj făcând posibilă introducerea Safety Car ului pentru trei tururi. Kimi Raikkonen și Valteri Bottas au au avut și ei probleme fiind nevoiți să treacă pe la boxe. Bottas l-a acroșat pe Sergey Sirotkin în același viraj în timp ce Kimi a fost lovit de Daniel Ricciardo cu aripa fața provocându-i finlandezului o pană la roata dreapta spate, australianul fiind nevoit abandoneze două tururi mai târziu iar Kimi Raikkonen a încheiat și el cursa în turul 9 după ce mai trecuse de două ori pe la boxe.

Mai în față, Verstappen a reușit să treacă pe rând de cele două mașini Force India după ce reușise același lucru în fața lui Grosjean la start. Olandezul și-a încântat fanii cu două depășiri efectuate pe linia Kemmel, DRS-ul ajutându-l decisiv. Cursa s-a liniștit pe măsură ce prima fereastră de intrări la boxe a sosit, cu Vettel și Hamilton despărțiți de aproximativ 4 secunde, în timp ce Verstappen se afla „în țara nimănui” între mașinile fruntașe și cele Force India și Haas, care completau primele 7 locuri. Plecat din coada grilei de start, Bottas ajunsese pe locul 8 în acel punct, trecând de Marcus Ericsson și Pierre Gasly.

Cu 10 tururi rămase, Vettel avea un avans de 5.5s în fața lui Hamilton, cu Verstappen la o jumătate de minut în urmă, iar Bottas începuse să se apropie amenințător de Sergio Perez. Finlandezul a ajuns în raza DRS a pilotului Force India în turul 39 din cele 44 programate, iar un tur mai târziu, Mercedes-ul său l-a propulsat pe locul 4, unde a și încheiat cursa.

În față germanul Vettel nu a mai avut probleme el reușind să încheie cursa pe primul loc urmat de rivalul său de la Mercedes Lewis Hamilton, iar al treilea loc pe podium i-a revenit olandezului Verstappen care a făcut o cursă destul de bună.

 

Belgium GP.jpg

Următorul MP se va desfășura 31 August-02 Septembrie la Monza.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.