Tanak lider în Germania la finalul zilei de Vineri


Dupa o victorie categorica in etapa precedenta din Finlanda, Ott Tanak a inceput in acelasi stil si Raliul Germaniei. Pilotul Toyota a castigat 5 din cele 6 probe programate vineri si este lider al intrecerii, cu un avans de 12.3 secunde in fata lui Sebastien Ogier. A treia pozitie este ocupata momentan de Thierry Neuville, la inca 15.1 secunde in urma rivalului sau francez.Chiar daca a obtinut pana acum in 2018 doua victorii si doua pozitii secunde, Ott Tanak este inca departe de prima pozitie in clasamentul general WRC din cauza celorlalte patru rezultate slabe. Estonianul este insa cu un moral foarte bun dupa ce a castigat Raliul Finlandei, unde a batut si power stage-ul. La volanul Toyotei Yaris WRC, Tanak a castigat superspeciala de joi din Germania si inca 5 din cele 6 probe de vineri, conducand raliul cu 12.3 secunde in fata lui Sebastien Ogier la finalul zilei de vineri. Cel mai dificil moment de pana acum pentru Tanak a fost prima speciala de astazi, cand balansul masinii i-a dat batai de cap iar Ogier a reusit sa il deturneze din fruntea intrecerii pentru o speciala.

Asadar, Sebastien Ogier a fost singurul pilot care a reusit sa castige pana acum vreo proba in afara lui Tanak, el incercand sa tina aproape de acesta pe parcursul intregii zile. Diferenta dintre cei doi nu este atat de mare iar pilotul M-Sport va incerca sambata sa forteze si sa treaca in fata. Francezul este totusi multumit ca se afla in fata lui Thierry Neuville, chiar daca cu doar o pozitie. Belgianul a fost nevoit sa schimbe cutia de viteze a masinii sale in cadrul service-ului de la mijlocul zilei si crede ca traseul de maine i se va potrivi mai bine.

Cea mai disputata pozitie este cea de-a patra, ocupata acumd e Elfyn Evans. El este urmat la doar o secunda de Jari-Matti Latvala, la inca 3.9 secunde de Dani Sordo iar la inca o zecime de secunda de Esapekka Lappi. Craig Breen ocupa a opta pozitie, in fata lui Andreas Mikkelsen si a lui Teemu Suninen.

Simone Tempestini si Sergiu Itu (Citroen C3 R5) se afla la finalul zilei de vineri pe a 11-a pozitie a clasamentului WRC2, insa un parcurs bun pe primele probe de sambata ii poate urca cateva pozitii, al saptelea clasat fiind la o distanta de aproximativ 10 secunde. Jan Kopecky conduce esalonul secund, avand un avans de 22.2 secunde in fata lui Yoann Bonato.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.