Fernando Alonso- E timpul să merg mai departe.

După 17 ani petrecuți în Formula 1 Alonzo ne spune la revedere începând cu 2019.

Într-o declarație emisă Marți McLaren a anunțat că dublul campion mondial Fernando Alonso a ales să se retragă din Formula 1 începând cu 2019.

După 17 ani minunați petrecuți în acest sport am ajun la concluzia că este timpul să fac o schimbare și să merg mai departe. M-am bucurat de fiecare clipă petrecută în toate aceste sezoane incredibile și nu cred că voi putea mulțimi vreodată îndeajuns celor care au contribuit la realizarea lor. Mai sunt câteva Mari Premii în acest sezon și ma voi bucura de ele cu mai multă pasiune decât am avut vreodată. – a spus fostul campionul mondial.

Fernando Alonso a debutat în Formula 1 în anul 2001 și s-a aflat pe grila de start la fiecare Mare Premiu din 2003 și până în prezent.

În timpul remarcabilei sale cariere spaniolul a adunat 32 de victorii 22 pole-position, și 97 de podiumuri participând în total la 302 Grand Prix-uri fiind pe locul 4 all times.

Vreau să mulțumesc tuturor celor de la McLaren, iar această echipă va rămâne în inima mea pentru totdeauna. Știu că la anul vor reveni mai puternici și mai competitivi, iar pentru mine a venit momentul să mă întorc în competițiile mașinilor de serie.

Șeful executive de la McLaren Zak Brown a declarat despre spaniol:

Alonso nu este un ambasador pentru McLaren ci și al formulei 1. Cei 17 ani petrecuți în acest sport îl face conducătorul generației sale fără îndoială,el adăugând un alt strat în istoria bogată a formulei 1. Vine un timp pentru fiecare când trebuie să facă o schimbare iar Fernando a decis să o facă la sfârșitul acestui an. Respectăm această decizie chiar dacă noi credem ca se află în cea mai bună formă a carierei sale.

În final fostul campion mondial a ținut să mulțumească întregii echipe cuvcarexa colaborat, coechipierului său, competitorilor săi și presei.

În final vreau să mulțumesc echipei mele, coechipierului meu,colegilor,partenerilor, jurnaliștilor și tuturor celor cu care am colaborat în întreaga mea carieră în formula 1. În special vreau sa mulțumesc fanilor mei din toată lumea. Sunt aproape sigur că în viitor căile noastre se vor mai intersecta.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.