Viñales: Final nefericit la Brno

vinales-1-e1533588770679.jpg
Photo By : crash.net

Maverick Viñales : Accidentul este consecința locului 12 pe grilă

Spaniolul a avut parte de un weekend dezastruos la Brno, el încheind cursa prematur. Pentru el cursa de la Monster Energy Grand Prix České republiky va fi una care trebuie uitată cât mai repede. Locul 12 obținut pe grilă nu este tocmai ceea ce căuta.

El a fost implicat chiar în primul tur într-un accident cu Stefan Bradl (HRC Honda Team) și Bradley Smith (Red Bull KTM Factory Racing) și a fost nevoit să abandoneze.

Sincer, nu știu exact ce s-a întâmplat, am văzut doar motorul lui Bradley pe pământ. Am încercat să îmi ridic motorul dar era prea târziu. Nu știu a cui este greșeala dar sunt fericit că am scăpat nevătămat.- a spus spaniolul.

Accidentul a fost un mod foarte neplăcut de a încheia weekend -ul pentru spaniol, singurul lucru bun pentru el fin faptul că a găsit un set up în warm up care i-a permis să simtă motorul foarte bine.

Să spun drept găsirea acestui set up în warm up nu este chiar un lucru pozitiv. Acest lucru ar fi trebuit să se întâmple în sesiunea de vineri. Trebuie să ne concentrăm pe acest lucru și să sperăm că ne vom prezenta mai bine în Austria.

După acest MP Rossi a explicat cât de greu va fi în Austria pentru Yamaha, unde Viñales nu s-a clasat mai sus de locul 6 în ultimii doi ani. Va reuși pilotul spaniol să găsească cea mai bună setare pentru cursa de la Red Bull Ring?

Nu știu sincer, nu știu dacă pot să găsesc o setare care să mă avantajeze pentru restul sezonului. Sincer nu știu, m-am luptat foarte mult încercând să găsesc cea mai bună setare însă nu am reușit. – a sunat declarația deloc încurajatoare a lui Maveric. Faptul că am găsit o setare bună abia în această dimineață (warm up) nu m-a ajutat foarte mult. Accidentul este consecința locului 12 obținut pe grila de start, iar acesta este prețul plătit pentru acest lucru.

Încă puțin traumatizat după accident Viñales a fost lăsat să se odihnească fiind scutit de testele care au avut loc luni la Brno. Ținând cont de faptul ca peste numai 4 zile vor începe sesiunile din Austria acest lucru a fost unul bine venit pentru spaniol. Totuși lucrurile nu stau chiar foarte rău pentru pilotul Yamaha Movistar care se află pe locul 4 la general după primele 11 runde, la doar 4 puncte de câștigătorul de la Brno Andrea Dovizioso de la Ducati Team. Cele 3 podiumuri din acest an indică totuși că Viñales are totuși un ritm bun.

Următoare cursă pe 11-12 August în Austria pe Red Bull Ring.

© blockstart.business

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.