Dublă Ducati la Brno

Dovi transformă pole-ul în victorie la Brno.

Italianul a avut un week-end foarte bun reușind pole-position ul chiar pe finalul calificărilor detronânu-l pe Marquez de pe primul loc.

Plecat primul de pe grilă urmat de Rossi și Marquez ,Dovi este surprins de startul foarte bun a lui Valentino și pierde prima poziție. Pilotul Ducati nu renunță însă și recâștigă primul loc în următoarele viraje. Astfel că după o luptă extraordinară cu Rossi , Lorenzo și Marquez Dovizioso reușește a doua victorie din acest sezon. Marquez prinde și el podiumul reușind un loc 3 în spatele celor două Ducati celebrând cel de-al 100-lea start la MOTO GP.

Din păcate Rossi nu a reușit să țină pasul cu grupul fruntaș el pierzând contactul cu cei din față reușind în extremis un loc 4 pe final de cursă, însă italianul a reușit să doboare bariera de 6000 de puncte. Nici Marquez nu a putut face față atacurilor furibunde ale lui Lorenzo, asta demonstrând că Ducati s-a simțit foarte bine pe acest circuit. Cal Crutchlow care a pierdut pe final locul 4 în favoarea lui Rossi, se regăsește pe 5 urmat de Petrucci și Zarco.

Sunt foarte fericit! Pe acest circuit avem un avantaj pe accelerare ceea ce ne-a oferit posibilitatea de a ne lupta până la final cu Marc Marquez care a avut un ritm foarte bun. Am avut o strategie foarte bună pentru că toată lumea a avut probleme cu anvelopa spate și sunt foarte mulțumit de modul în care am lucrat.- Andrea Dovizioso.

Iată ce a avut de spus și Jorge Lorenzo la final de cursă :

Am decis înainte de cursă să încerc o strategie diferită pentru a proteja anvelopele pentru că altfel nu aș fi putut să termin cursa. Aveam probleme pe partea dreaptă a anvelopei așa că a trebuit să schimb radical stilul de pilotaj și să aștept momentul meu favorabil și asta a funcționat. Nu am avut un start foarte reușit așa că a fost mai bine să aștept să văd ce se întâmplă. Am reușit să protejez anvelopele iar pe final am fost foarte competitiv.-Jorge Lorenzo.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.