Moto GP revine în forță la Brno după 2 săptămâni de pauză.

 

brnoDupă 2 săptămâni de pauză moto-mondialul de viteză revine în acest weekend cu etapa de la Brno.

Pauza de vară care delimitează jumătatea sezonului s-a încheiat, iar cea de a doua parte e gata să înceapă în acest weekend la Brno, Cehia. Conferința de presă i-a avut ca invitați pe Marc Marquez (Repsol Honda Team) Valentino Rossi (Movistar Yamaha Motogp) și coechipierul său Maverick Viñales, Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing) precum și cei doi piloți de la Angel Nieto Team Alvaro Bautista și Karel Abraham.

În mod evident discuțiile s-au bazat pe cea de a doua parte a sezonului. Marc Marquez care a deschis conferința este de părere că acestă pauză este întotdeauna binevenită. Te poți relaxa puțin și poți face o analiză la tot ceea ce s-a făcut până acum.

Pauza de vară a fost bună ca întotdeauna, te poți relaxa și analiza această parte a sezonului care a fost destul de bună pentru noi, cu toate că am făcut câteva greșeli pe care va trebui să le eliminăm. Acum este timpul să ne întoarcem la lucru și să ne găsim aceeași mentalitate pentru că a fost una potrivită. Sper că vom că vom avea un început bun se sezon și am sentimentul că vom obține aceleași rezultate bune ca până acum.

Spaniolul are un avantaj de 46 de puncte față de al doilea clasat Valentino Rossi și  mulți sunt de părere că Marquez ar fi deja campion, însă liderul la zi este de altă părere neavând intenția de a se relaxa pentru că italianul vine puternic din spate.

Este bine că începem a doua jumătate a sezonului cu avantajul primei poziții, dar sezonul este lung fiind abia la jumătate  și trebuie să ne păstrăm aceeași mentalitate. Cei de la Yamaha devin mai puternici cu fiecare cursă, iar noi avem nevoie de aceeași concentrare. Vor fi circuite care vor fi mai dificile dar vom încerca să gestionăm acest lucru cât mai bine.- Marc Marquez

Valentino Rossi a reflectat asupra primei părți a sezonului, terminând de 5 ori pe podium, asumându-și rolul de cel mai apropiat rival a lui Marquez.

Pot să spun că sunt fericit într-un anume fel, de 5 ori pe podium în 9 curse nu este foarte rău, apoi să fiu pe locul 2 în clasamentul general este destul de bine, însă diferența de 46 de puncte este foarte greu de recuperat.

Fostul campion mondial admite că anumite îmbunătățiri a fost aduse motorului Yamaha pe parcursul sezonului însă întrebarea este dacă Yamaha poate recupera din diferență. În prima jumătate de sezon echipa a reușit să să îmbunătățească echilibrul motorului dar trebuie să găsim o cale de a fi mai rapizi a mai spus Doctorul.

Coechipierul său Maverick Viñales numărul 3 în clasamentul general a spus:

Este important să înțelegem motorul, eu mă simt mai bine de la cursă la cursă, iar în momentul când vom reuși să trecem la următorul pas vom fi cu adevărat foarte competitivi. Simt că pot începe să împing până la limită ceea ce e destul de bine. Sunt încă multe de pus la punct și dacă reușim vom fi aproape  de neînvins. Sunt fericit în urma celor 2 curse în care m-am clasat pe podium și sper să continuăm pe aceeași linie.

© blockstart.business

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.