Hamilton – victorie în Ungaria

Victoria dinaintea minivacanței de trei săptămâni îi aduce lui Hamilton liniștea de care avea nevoie.

După ce la un moment dat Red Bull părea favorită la victorie, apoi cei de la Ferrari au avut rezultate destul de bune în FP 2,Mercedes reușește să se impună pe un circuit unde Red Bull se anunța una dintre favorite.

Victoria britanicului se datorează intr-o oarecare măsură și coechipierului său care a știut sa îl țină în spate pe Sebastian Vettel dându-i posibilitatea lui Hamilton să se distanțeze. În ceea ce îi privește pe cei de la Ferrari lucrurile și-au urmat cursul firesc. După ce Kimi a fost din nou pilotul mai rapid în calificări,acesta i-a cedat foarte ușor locul lui Vettel chiar în primul viraj. Au fost și strategii diferite pentru cei doi piloți Ferrari, Raikkonen având o oprire în plus față de Vettel. Pilotul finlandez având iar problemele la primul schimb de pneuri a pierdut ceva mai mult de 5 scunde la boxe. De parcă acest lucru nu a fost îndeajuns echipa a uitat să îi conecteze furtunul de la bidonul cu apă, astfel ca pilotul s-a trezit în imposibilitatea de a se hidrata pe timpul cursei.

Finalul a fost animat de un mic acroşaj intre Vettel și Bottas. Sătul sa mai aștepte pe final de cursă Vettel îl atacă pe pilotul de la Mercedes pe a doua zona DRS. Bottas intrat pe zona fără aderență nu reușește să frâneze la timp lovindu în spate pe german.

M-am trezit dintr-o dată lovit din spate. Pentru el nu exista altă variantă, nu avea unde să se ducă. Nu îl învinovățesc cu nimic, nu a avut aderență și când ești așa de aproape de altcineva e foarte greu să oprești mașina. Cred că a blocat roțile și din acest motiv ne-am atins. Roțile mele spate erau într-o stare mult mai bună, iar la ieșirea din virajul întâi am avut și DRS și trasă. Am mers confortabil în virajul doi. M-am asigurat doar că nu am apăsat prea tare frâna, am apăsat și când am virat am simțit contactul” – Sebastian

Cel care are de pierduteste însă pilotul Mercedes care iese puțin în decor pierzând încă o poziției favoarea lui Kimi Raikkonen. Final fericit pentru Hamilton care se distanțează la 24 de puncte față de Vettel în clasamentul general.

Următoarea etapă se va desfășura în perioada 24-26 August la Spa-Francorchamps MP al Belgiei.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.