Mercedes câștigă acasă la Vettel

hamilton

Vettel plecat din Pole-Position greșește cu 15 tururi înainte de final iar Hamilton plecat de pe locul 14 câștigă nesperat.

Sebastian Vettel plecat din pole-position pe circuitul de la  Hockenheim părea să aibă victoria în mână în fața propriilor săi suporteri,însă greșește cu 15 tururi înainte de final iar Hamilton profită și preia conducerea în clasamentul general.

Iată cum imediat după semnarea contractului uriaș Hamilton reușește să obțină și o victorie nesperată, britanicul plecând doar de pe locul 14 pe grilă după ce nu a reușit să treacă de Q1.

Apariția ploii în cea de a doua jumătate a cursei a dus la greșeala lui Vettel care totuși a greșit deși avea un avans de aproximativ 9 secunde. Însă cel care sare în apărarea germanului este Max Verstappen.

 

Odată cu apariția ploii totul a devenit foarte greu, mai ales în acel viraj. Dacă blocai roțile chiar și pentru un moment, imediat erai aruncat afară de pe asfalt. Asemenea lucruri i se putea întâmpla oricărui pilot de pe pistă.- a spus Verstappen

În schimb Hamilton consideră că ploaia a venit ca o binecuvântare care i-a adus o victorie neseparată.

Ploaia care a început să cadă a spălat toată negativitatea. De aceea am declarat la radio după cursă că dragostea cucerește totul. Este o zi glorioasă, nu ar fi putut fi o zi mai bună pentru mine. Totul a fost ca un vis real pe care mi-l voi aminti mereu. – a comentat britanicul

Trebui menționat însă că în momentul în care Hamilton a devenit lider pe pistă Bottas l-a atacat pe britanic dar, imediat a primit ordine de la boxe să își păstreze poziția iar finlandezul s-a conformat imediat.

Hamilton a trecut în fruntea clasamentului general devansându-l pe Vettel cu 17 puncte.

Clasament

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.