Anunț important făcut de Dani Pedrosa

Dani Pedrosa, unul dintre cei mai de succes piloți din motomondialul de viteză, de trei ori campion mondial a pus capăt speculațiilor și și-a anunțat retragerea.

Pilotul de la Repsol Honda ,Dani Pedrosa a anunțat Joi la Sachsenring că anul 2018 va fi ultimul an din cariera sa de pilot în motomondialul de viteză.

 

pedrosa.jpg

Anul viitor nu voi mai concura, 2018 este ultimul în cariera mea din moto GP. Este o decizie la care mă gândesc de mai mult timp și destul de dificilă pentru mine, ținând cont că este sportul pe care îl iubesc. În  ciuda faptului că am încă destule oportunități de a continua  simt că nu mai trăiesc cursele la aceeași intensitate ca înainte și în afară de asta există priorități diferite în viața mea.

Am fost foarte norocos să am parte de aceste experiențe uimitoare în viața mea, să concurez pentru o o echipă atât de importantă și în fața atâtor fani. Am realizat mai mult decât mă așteptam în acest sport, sunt foarte mândru de realizările mele. Mi-am îndeplinit visul de a deveni pilot,  ceea ce nu credeam când eram copil și urmăream la TV Campionatul Mondial. Vreau să profit de această ocazie și să mulțumesc Dorna și Honda că mi-au dat această șansă în 1999, și bineînțeles tuturor sponsorilor pe care i-am avut de-a lungul carierei. Vreau deasemenea să mulțumesc  familiei mele, fanilor care au fost alături de mine.

După 18 ani de carieră în acest sport pe care l-a iubit foarte mult Dani Pedrosa a decis să se retragă.

Pedrosa, care va împlini pe 29 septembrie vârsta de 33 ani, a fost de trei ori campion mondial, o dată la clasa 125 cmc şi de două ori la clasa 250 cmc.

În luna iunie, echipa de fabrică Honda a anunţat încheierea contractului cu Pedrosa, după o colaborare de 18 ani la toate clasele.

În timpul colaborării începute în 2006, Pedrosa a obţinut 31 de victorii, iar la clasa regină MotoGP el a fost de trei ori vicecampion mondial (2007, 2010, 2012). Sezonul trecut, spaniolul a fost al patrulea în clasamentul general la MotoGP.

În acest weekend, spaniolul va participa la Marele Premiu al Germaniei de la Sachsenring, a noua cursă din calendar. Pedrosa ocupă locul 12 cu 41 puncte.

Agerpres

 

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.