Raliul Perla Harghitei cu record de participare

perla Hrghitei

Raliul Perla Harghitei se desfășoară pe 13 și 14 Iulie și un număr record de piloți și-au anunțat prezența

Raliul Perla Harghitei este a cincea etapă din campionatul național de Raliuri Dunlop, iar în acest an un număr de 82 de echipaje și-ai anunțat prezența, cu 15 mai multe decât în 2017.

Ajuns la ediția numărul 26 raliul Perla Harghitei se desfășoară pe un traseu 100% asfaltat și va avea cartierul general la Odorheiul Secuiesc. Un număr de 60 de echipaje vor lua startul pentru etapa din Campionatul Național de Raliuri Dunlop 5. Din lista celor înscriși no va lipsi nici unul din piloții implicați în lupta pentru titlu de campion absolut.

Lista completă a celor înscriși este aici.

Pentru ediția 2018, organizatorii au pregătit un traseu cu o lungime totală de 417 km, din care 122 km distanța totală a probelor de clasament. Sunt în total 12 probe de clasament din care 6 probe speciale distincte, fiecare dintre ele oferind concurenților, dar și publicului zone deosebit de spectaculoase.

Proba Specială 1 Bucin (PS 1) este considerată proba regină, și este cea mai lungă probă specială din CNRD 2018 având 29,05 KM

PS 2 Liban (11,88 km), probă care începe din apropierea comunei Suseni  pe DJ 138. Prima parte a probei este în urcare, după care piloții au parte de mule viraje rapide în coborâre.

tempestini.jpg
Photo by :autorally.ro

PS 3 Dietrich Árpád (1,8 km). Superspeciala Raliului Harghitei se va desfăura în zona ultracentrală a municipiului Odorheiu Secuiesc. Traseul a fost desenat în apropierea parcului de service, startul fiind din Piața Primăriei.

PS 4, 7, 10 Văleni (6,44 km). Este o probă scurtă, însă este foarte virajată cu urcări și coborâri. Spectatorii pot parca mașinile la cele două intrări spre satul Chinusu, respectiv în zona stopului probei.

PS 5, 8, 11 Sânpaul (6,27). Cea mai scurtă probă după superspecială, dar și cea mai rapidă. Startul probei este în apropierea pescăriei Sânpaul pe DJ 131, prima parte este în urcare cu viraje rapide și spectaculoase terminând cu un viraj în ac de păr, după care începe o coborâre până la intersecția DJ 132. Ultima parte a probei este foarte rapidă, sosirea fiind la intrarea comunei.

S 6, 9, 12 Lueta (13,73). Una dintre cele mai spectaculoase probe speciale din CNRD. Startul este situat la ieșirea comunei Lueta pe DC 29 și este în pantă. Proba este foarte îngustă, cu foarte multe viraje.

Raliul Perla Harghitei este unul foarte important, aflat undeva la jumătatea sezonului poate influența soarta titlurilor și pe lângă asta scoate foarte mult în evidența îndemânarea piloților.

„Raliul de la Harghita are un asfalt plăcut fiind un raliu unde este nevoie de o precizie ridicată la pilotaj. Majoritatea probelor sunt scurte și nu permit greșeli, dacă pierzi timp numai recuperezi. Odorheiu Secuiesc este un oraș care de fiecare dată când am luat startul ne-a primit frumos și a fost o plăcere să fim acolo. Deși este un oraș mic, pasiunea pentru motorsport este una foarte mare. Dintre probe îmi place Lueta, dar și Sânpaul pentru că este foarte bună pentru spectatori. Obiectivul meu este să câștig, dar sigur că nu va fi ușor.”- Simone Tempestini.

 

„Nu am concurat decât parțial pe unele probe de aici cu aproape cinci ani în urmă în condiții de vreme rea. Oricum, apreciez negativ orice raliu pe asfalt, mai ales că în varianta de macadam Raliul Harghitei avea niște probe extraordinare. În opinia mea ar fi fost bine să rămână de macadam. Nu știu cum arată probele de asfalt. Din probele actuale am făcut Praid (actualul Bucin) în Raliul Tg Mureș, o probă de mare viteză. Aceasta este și proba mea preferată.  Obiectivul meu este să trec cu bine de acest raliu, m-am acomodat cu mașina și sper să mă apropii și mai mult de limită, deși a fost mai greu decât mi-am imaginat. Vreau să mă apropii de locurile bune.”-Titi Aur.

CNRD

„Un raliu frumos cu probe cel puțin, Libanu și Lueta foarte tehnice și frumoase, restul fiind de viteză. Configurația e frumoasă, raliul fiind ușor accesibil pentru spectatori. Așteptăm să facem un rezultat mai bun decât până acum. Anul trecut am pierdut pe ultima probă și vrem să ne luăm revanșa. Îmi plac toate probele, sunt curios însă cum va fi cea lungă. Poate face diferența.”-Dan Gîrțofan

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.