Kimi Raikkonen penalizat mai aspru decât ar fi trebuit?

crashed1-e1531293460613.jpg

În ultimile zile s-a tot discutat pe marginea acestui subiect și se pare că s-a ajuns la concluzia că penalizarea lui Kimi a fost prea aspră.

Fostul campion de Formula 1 Jacques Villeneuve e de părere că Kimi Raikkonen a primit o penalizare mai severă decât cea uzuală, de cinci secunde, pentru că cel pe care l-a lovit a fost Lewis Hamilton, iar incidentul a avut loc în Marea Britanie, pe circuitul de la Silverstone. Dacă incidentul ar fi fost cu finlandezul Valtteri Bottas, pedeapsa ar fi fost mai mică, spune Villeneuve. Acest incident destul de asemănător totuși cu cel din Franța dintre Sebastian Vettel și Valtteri Bottas sancționate în mod diferit. Video aici.

Lewis Hamilton a avut un start destul de slab chiar dacă a plecat din pole posotion. El a fost depășit pe rând de Sebastian Vettel ,Valtteri Bottas chiar în primul viraj. În virajul 2 a fost rândul lui Kimi să îl atace pe interior, însă Hamilton a strâns foarte mult  nelăsându-i prea mult spațiu finlandezului după care a urmat acroșajul. Video aici.

„Nu înțeleg de ce acum s-au dat 10 secunde, iar altă dată sunt cinci, iar uneori nu se dă nicio penalizare”, a declarat Villeneuve pentru Motorsport.com „E vorba totuși de o cursă. Nu-mi place când se dau sancțiuni pentru curse. Ar trebui să fie date pentru conducerea murdară sau conducerea proastă, care e cu totul altceva”, spune Villeneuve.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.