Vettel-Victorie clară la Silverstone. blockstart.business

 

Citește și McLaren-AMG Pole la Siversone cu record e circuit

După ce a pierdut pole ul pe ultima sută de metri în favoarea lui Hamilton, germanul își ia revanșa în cursă. Vettel a avut un start fulminant, depășindu-l pe britanic,chiar în primul viraj, imediat după start. De startul foarte slab a lui Hamilton a încercat sa profite și Kimi în virajul doi pe interior ,însă pilotul Mercedes a strâns foarte mult rezultând un acroșaj între cei doi. Din fericire nici unul din cei doi nu a fost nevoit sa abandoneze. Hamilton a ajuns pe locul 17 iar finlandezul s-a ales cu o penalizare de 10 secunde.

Hamilton a făcut o cursa de recuperare excelentă reușind să ajungă până pe locul 3 în spatele lui Bottas care îi cedează locul deliberat.

Ajuns pe 3 Bottas devine ținta atacurilor lui Kimi care în cele din urmă trece de pilotul Mercedes profitând de avantajul DRS. Ferrari termina cursa cu 2 piloți pe podium reușind să întrerupă seria de 4 victorii consecutive ale pilotul britanic.

Pe locul trei s-a clasat Valtteri Bottas urmat de pilotul de la Red Bull Daniel Ricciardo. Colegul său, Verstappen nu a reușit să termine cursa el ieșind în decor nu înainte de a ne oferi un duel de toată frumusețea cu Kimi Raikkonen. Nico Hulkenberg  de la Renault l-a urmat pe australian în timp ce colegul său Sainz a abandonat și el. Alonso a reușit din nou să termine în puncte pe locul 8 în spatele lui Ocon (Force India).

Faza zilei a fost oferită de Lewis Hamilton care după o scurtă discuție cu Kimi Raikkonen dispare pur ăi simplu din zona de flash interviu.

 

silverstone

Următorul Grand Prix va avea loc peste două săptămâni 20-22 Iulie în Germania.

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.