Mercedes-AMG Pole la Siverstone cu record pe circuit.

Hamilton
Sursă fanatk.ro

După ce Ferrari și Mercedes s-au impus pe rând în FP1 FP2 și FP 3 în calificări Mercedes reușește pole-ul.

Lewis Hamilton a reușit al patrulea an la rând să se impună în calificări pe circuitul de acasă. Acesta a fost al patrulea pole-position la rând și al șaselea din carieră. Nu mai puțin de 50 de pole-uri a obținut Hamilton alături de Mercedes AMG .

Britanicul a reușit pole-ul chiar pe ultima sută de metri devansându-l pe germanul Sebastian Vettel cu numai 044 miimi. Diferența a fost făcută de o greșeală a germanului în ultimul viraj. Pe locul 3  venit finlandezul Kimi Raikkonen care cu record pe sectoarele 1 și 3 nu a reușit pole-ul tot datorită unei greșeli dar pe sectorul 2. Kimi a reușit totuși un loc 3 fiind în aceeași zecime cu Vettel și Hamilton.

Al doilea monopost Mercedes va pleca tot din linia a doua, cele două Ferrari fiind încadrate de Săgețile Argintii. Bottas a oprit cronometrul la 1,26,035, astfel că nu va putea să îi țină spatele lui Hamilton,cel puțin la start. Ținând cont de ultimile curse se pare ca Ferrari are un ritm de cursă mai bun decât Mercedes, iar Kimi Raikkonen se află într- o formă foarte bună.

Pe locurile 5 și 6 cei doi piloți Red Bull Max Verstappen fiind pilotul cel mai rapid dintre cei doi. Diferența a făcut-o sistemul DRS pe care Ricci nu l-a putut folosi datorită unei probleme de software, avantajul DRS iți aduce un avantaj de cel putin 0,3 secunde pe tur.

Aceasta este a treia cursă consecutivă în care Haas aduce ambele monoposturi în Q3 Kevin Magnussen clasându-se pe locul 7 iar Romain Grosjean pe locul 8 la 0,2 miimi în spatele acestuia.

Charles Leclerc Sauber, o surpriză plăcută el, reușind un loc 9  fiind mai rapid decât Esteban Ocon de la Force India. Cel de al doilea Force India Sergio Perez abia locul 12 pe grilă,în linia 7.

Lance Stroll si Brendon Hartley singurii fără timpi înregistrați. Stroll care în Q1 chiar la intrarea în virajul 6 a pierdut spatele și a rămas blocat în pietriș ,iar Hartley a lovit mopostul în FP3 destul de serios mecanicii neavând timpul necesar pentru a pregăti pentru sesiunea de calificări.

Q3 Silverstone

Publicat de

BlockStart

Pasionați de mașini, motociclete,călătorii, fotografie.